Marmaracık çehresini değiştiriyor

Marmaracık Belediye Başkanı Hüseyin Bulut; “Gerek Kaymakamlık binası, gerekse Ergene İlçesi’nde yer alacak diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yerleşecekleri yapılarla ilgili olarak kapsamlı bir proje

GÜNDEM 29.01.2013 19:08:00 0
Marmaracık çehresini değiştiriyor
GEREKLİ DÜZENLEMELERİ YAPIYORUZ
Kaymakamlık Birimleri ile ortaklaşa olarak kullanılacak Şubat ayı gibi Kaymakamlık Kararnamesi’nin çıkacağı yönünde duyumlar aldıklarını ifade eden Marmaracık Belediye Başkanı Hüseyin Bulut; “En geç Haziran ayında Ergene İlçe Kaymakamımızın göreve başlamasını bekliyoruz. Konuyla ilgili olarak da tüm hazırlıklarımızı ivedilikle tamamlamaya çalışıyoruz. Bilindiği üzere Marmaracık’ta, Kaymakamlık binası olarak kullanılabileceğimiz hazır bir yapımız yok. Biz de mevcut belediye binamızı Kaymakamlık Birimleri ile ortaklaşa olarak kullanmanın, kısa vadede çözüm olacağını düşündük. Bu noktadan hareketle belediye binamızın 2’nci katını, Ergene İlçesi Kaymakamlığı için hazırlıyoruz. Yaptığımız tadilat kapsamında ara duvarların birçoğunu kaldırarak, hacim anlamında bir genişleme sağladık. Daha sonra ise ihtiyaç duyulan satıhlarda seperatörler yardımıyla birimlerin birbirinden ayrılması işlemi yapılacak. Sonuç olarak belediye binamızın bu katı, tamamen Kaymakamlık Birimleri için hazır edilecek. Benim makam odamla birlikte bu katta görev yapan belediye personeli için de bir üst katta gerekli düzenlemeleri yapıyoruz” diye konuştu.
 
ARTARAK DEVAM EDECEK
Kaymakamlık binası, gerekse Ergene İlçesi’nde yer alacak diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yerleşecekleri yapılarla ilgili olarak kapsamlı bir proje çalışmasına başladıklarını ifade eden Bulut “Modern şehircilik bağlamında, bir ilçede yer alması gereken; Emniyet Müdürlüğü’nden İlçe Jandarma Komutanlığı’na, hastaneden postaneye, Vergi Dairesi’nden Adliye’ye kadar tüm hizmet birimlerinin rahatlıkla hizmet verebilecekleri alanları, detaylı bir şekilde projelendirmeye başladık. Projeyle ilgili yapılan çalışmalar, bugünden itibaren de artarak devam edecek. Sonuçta Ergene İlçesi’nin merkezi Marmaracık olacaktır. Bununla birlikte diğer belde belediyelerinde bulunan belediye binaları da; emlak, su, alt yapı hizmetleri gibi anında müdahale gerektiren işlemler için bir acil müdahale birimi olarak kullanılabilir. Tabii ki bu durumun değerlendirilmesi Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılacaktır” şeklinde konuştu.
 
Marmara Haber Merkezi