Çoğunluk sağlanamayınca toplantı iptal edildi

ÇTSO Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle iptal edildi. Bazı meclis üyelerinin toplantıya bilinçli olarak katılmadıklarını öne süren ÇTSO Yönetim Kurulu B

GÜNDEM 28.01.2013 20:50:00 0
Çoğunluk sağlanamayınca toplantı iptal edildi
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle yapılamadı.  
 
ÇOĞUNLUK SAĞLANAMAD
Dün saat 17.00’da yapılması planlanan ÇTSO Meclis Toplantısı 17 olan yeter sayısının sağlanamaması nedeni ile gerçekleştirilemedi. Toplantıya Meclis Başkanı Gürkan Kesim’in katılamaması nedeni ile Meclis Başkan Yardımcısı Seyfettin Belek vekâlet etti. Yalnızca 2012 Yılı Aralık Ayı Gelir-Gider Bütçe İzleme Raporları, Banka Cetveli ve Mizanın görüşülmesi planlanan toplantıya 14 meclis üyesi katıldı. Meclis Başkanı Gürkan Kesim’in yanı sıra Kadir Uz, Mesut İşlek, Şükrü Gündüz, Mehmet Çetin, Ayla Nalcı, Faruk Balkan, Halil İbrahim Mutluç, İsmail Tezcan ve İsmet Bilecen de toplantıya katılmadı.  
 
GÖREVDEN KAÇANLAR ŞİMDİ YETKİ İSTİYOR
Toplantının iptal edilmesinin ardından makamında açıklamalarda bulunan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, bazı meclis üyelerinin toplantıya bilinçli olarak katılmadıklarını iddia etti. Toplantıya katılmayan meclis üyelerinin amaçlarının belli olduğunu söyleyen Dursun Ali Tever, “Katılmayan kişiler belli. Gemiyi ilk terk edip kaçanlar odayı yönetmeye aday oluyorlar” dedi. Meclis Başkanı’nın sorumsuzluk örneği gösterdiğini öne süren Başkan Tever, “Görevden kaçanlar şimdi yetki istiyor. Üyelerimizin seçimlerde bu kişilere gerekli cevabı vereceğine olan inancım tamdır. Bu çirkin oyunlara rağmen arkadaşlarımla birlikte odamızı seçime götüreceğiz” ifadelerini kullandı.
 
TOBB’UN BAŞVURUSUNU ES GEÇTİ
Konuşmasında Meclis Üyelerinden Rahmi Yılmaz’ı da eleştiren Dursun Ali Tever, “Muhalif Grubun başı Rahmi Yılmaz, yetkisi olmadığı halde Meclis Başkanı’nı da hiçe sayarak, Meclis Hazirunu’nun altına ‘Yeter sayısı 17 kişi olduğu için toplantı yapılamamıştır. Bundan dolayı toplantıdan ayrıldım’ yazarak toplantıyı terk etti” diye konuştu. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, TOBB’un, seçimlerin ertelenmesi için bakanlığa yaptığı başvuruyla ilgili ise herhangi bir açıklamada bulunmadı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ