Pınarça, Kapaklı’ya bağlanmaktan memnun

CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı önceki gün Pınarça Köyü’ndeki kahvehanelerde vatandaşlarla sohbet ederek onların sıkıntılarını dinledi. En büyük sorunlarının bozuk köy yolları olduÄ?

SİYASET 27.01.2013 22:55:00 0
Pınarça, Kapaklı’ya bağlanmaktan memnun
Büyükşehir Kanunu kapsamında ilçe statüsüne alınan Kapaklı’da Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Teşkilatı önceki gün saat 19.00’da Pınarça Köyü’ndeki kahvehanelere ziyarette bulunarak vatandaşlarla sohbet etti.
 
İLK ZİYARET KÖŞEM KIRAATHANESİ’NE
CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı’nın Pınarça Köyü’nde faaliyet gösteren kahvehanelere gerçekleştirdiği ziyaretlere CHP’li İl Genel Meclis Üyeleri Sami İkizler ve M. Zeki Gürcün, CHP’li Kapaklı Meclis Üyeleri Nedim Yılancı, Ahmet Yörük ve Erol Özkan ile CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyeleri Esvet Çalışkan, Yahya Avcı, Adnan Şahin, Ercan Karagöz ve Fahrettin Gür de katıldı. CHP heyeti ilk olarak Pınarça Köyü Köşem Kıraathanesi’ni ziyaret ederek vatandaşların dertlerini dinledi.
 
SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETMEK İÇİN BURADAYIZ
Büyükşehir Kanunu’ndan sonra Kapaklı’nın ilçe olması sonucu köylerin Kapaklı’ya bağlandığını anımsatan CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, “Beş köyümüz Kapaklı’nın birer mahallesi olacak. Bu doğrultuda köylerdeki vatandaşlarımızı ziyaret ederek yaşanan sıkıntıları tespit etmek ve var olan sorunlara çözüm üretmek için bu ziyaretleri gerçekleştiriyoruz” dedi. Seçkin ziyaretlerde aynı zamanda köylerdeki CHP’li üyelerle ikili ilişkilerin arttırılmasını ve yeni yol haritalarının belirlenmesini amaçladıklarını ifade etti.
 
KAPAKLI’YA BAĞLANDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ
CHP İlçe Başkanı Seçkin’in konuşmasının ardından İl Genel Meclis Üyesi Sami İkizler Büyükşehir yapılanması ve köylerin Kapaklı’ya bağlanması ile Kapaklı ile Pınarça arasındaki mesafelerin ortadan kalktığını belirterek, vatandaşlara Pınarça’nın Kapaklı’ya bağlanması hakkındaki düşüncelerini sordu. Ziyarette konuşan köy sakini Saim Adalı, bugüne kadar Çerkezköy Belediyesi’nden herhangi bir hizmet görmediklerini iddia ederek Kapaklı’ya bağlanmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.
 
ASFALT SÖZÜ VERMİŞTİ
Pınarça sakinlerinden Kıbrıs Gazisi Mehmet Er de, “Bugüne kadar köyümüzün bütün ihtiyaçlarını Kapaklı Belediyesi karşıladı. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem köyümüzü ziyaret ederek köy yolların asfaltlanacağı sözünü vermişti fakat yollarımız hala yapılmadı” dedi.
 
PINARÇA HALKI BUNU HAK ETMEDİ
Referandum sürecinde Pınarça Köyü’nden istedikleri oy çıkmadığı için köyün çöplerinin uzun bir süre toplanılmadığını savunan CHP’li İl Genel Meclis üyesi Sami İkizler, “Biz basın açıklaması yaptıktan sonra çöpler toplanmaya başlandı. Oysaki Pınarça Halkı bu muameleyi hak edecek bir şey yapmamıştı” diye konuştu.
 
BAŞKAN ERTEM SÖZ VERMİŞTİ
Köy yollarının sorumluluğunun İl Özel İdaresi’ne ait olduğunu ifade eden İkizler, “Kapaklı Belediyesi ile Çerkezköy Belediyesi kendi sınırlarına kadar olan yolları asfaltladılar. Özel İdare ise köy içi yolların 1 kilometresini programa almıştı ve bu 1 kilometreyi asfaltladı. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ise buraya yaptığı ziyarette köy içi yolları asfaltlama sözü vermişti. Peki asfaltladı mı? Hayır” diye konuştu.  CHP Heyeti daha sonra Pınarça Köyü’nde faaliyet gösteren Yılmaz Kıraathanesi’ndeki vatandaşlarla sohbet etti. CHP heyetini burada karşılayanlardan biri de Köy Muhtarı İlhami Özkan oldu. Kapaklı’ya bağlanmanın Pınarça Köyü için iyi olduğunu kaydeden Özkan, “Kapaklı’ya çok yakınız. Hizmetler artık çok daha kolay gelebilecek” dedi. Bugüne dek Çerkezköy’den hizmet alınmadığı görüşüne katılmadığını söyleyen Özkan, “Kapaklı’dan da Çerkezköy’den de ne bugüne kadar ne destek istediysek geri çevrilmedi” dedi. Pınarça’nın Kapaklı’ya mahalle olarak bağlanacağı için Çerkezköy’den koptuğunu kaydeden İlhami Özkan, “Köyümüzün en büyük sıkıntısı bozuk yollar. Tek temennimiz en kısa süre içinde yolların tamirinin yapılmasıdır” dedi. Özkan ayrıca Pınarça Köyü’nün 1/1000’lik planlarının, parselizasyonunun da Tekirdağ Belediyesi tarafından yapılacağını sözlerine ekledi. 
 
MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIYACAKLAR
CHP heyeti Selvi Kıraathanesi’ndeki vatandaşların da sıkıntılarını dinleyerek ziyaretleri tamamladı. CHP Kapaklı Belediye Meclis üyeleri ziyaretlerde aldıkları notları meclis gündemine taşıyacaklarını ifade etti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ