Ülkü Ocakları yeni yerinde

Çerkezköy Ülkü Ocakları Atatürk Caddesi üzerindeki yeni yerine taşındı. Partili, ocaklı pek çok isim Çerkezköy Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen birlik kahvaltısında bir araya gelirken,

GÜNDEM 27.01.2013 22:44:00 0
Ülkü Ocakları yeni yerinde
ÜLKÜ OCAKLARI BİR OKULDUR
Önceki gün saat 140.302da düzenlenen kahvaltıda konuşan MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, “Ülke için Ülkü Ocakları önemli olduğu gibi Çerkezköy’de de Ülkü Ocakları Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini emanet edeceği milli ve manevi refleksleri gelişmiş gençlerin yetiştirildiği önemli ekollerden biridir” dedi. Özellikle ülkenin batı bölgelerinde çocukların kafelerde zehirlendiğini ifade eden Belen “Ocaklarımızın başlıca görevlerinden biri manevi değerlerle donatılmış milli şuurla yoğrulmuş gelecek seçimlerin hesaplarının yapılacağı değil gelecek nesillerin hesaplarının yapılarak eğitimli kültürlü ve bilgili gençlerimizin ana kucağından asker ocağına gidene kadar geçeceği köprüdür Ülkü ocakları” diye konuştu. Ülkü ocaklarının, gençleri tehdit eden zararlı alışkanlıklardan uzak tutan, onları ülkesine ve milletine daha faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlayan bir okul olduğunu belirten Bülent Belen, Ülkü Ocakları var olduğu sürece Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyetin değerlerinin yaşatılacağını vurguladı. 
 
“Çerkezköy ülkücü hareketin en önemli merkezlerinden biri” diyen Bülent Belen, ülkemizde ilk tabelanın asıldığı ilçelerin başında Çerkezköy’ün geldiğini belirtti. Çerkezköy’de teşkilatlanmada hiçbir zaman sıkıntı yaşamadıklarını ifade eden Milletvekili Belen, “Bundan sonra da olmayacağına inanıyorum. Bu gücünüzü sahaya yansıtmanızı bekliyorum. Çalışmaların, teşkilat ve Ülkü Ocakları işbirliği çerçevesinde en güzel şekilde icra edileceğine inanıyorum. Bu kutlu yolda şuurunuz açık yolunuz aydınlık olsun” dedi.
 
BİZE BIRAKTIĞI EN ÖNEMLİ MİRAS
Kahvaltının ev sahibi Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ da ‘Ülkücü ülkücünün öz kardeşidir” diyen Başbuğ Alparslan Türkeş’in kendilerine bıraktığı en önemli miraslardan birinin Ülkü Ocakları, Ülkücü Ahlak ve fazilet olduğunu ifade etti. Amaçlarının Türk-İslâm Ülkücüsü, İslâm'ın ahlâk ve faziletine göre yaşamak azim ve kararlığında Allah’a kulluk bilinci ile bilgili öz güven sahibi gençlerin yetişmesi ve Türk milletine hizmet etmesi olduğunu ifade eden Aktuğ “Her ülkücü gencin uhdesinde Allah ve Resulünün sevip ve övdüğü ahlâka sahip olma iradesi yatmaktadır. Ülkücü her şeyden önce ve evvel İslam ahlâkı üzerine yaşamalı ve tavırlarını, hareketlerini buna göre ayarlamalıdır” diye konuştu. Aktuğ, “Taşındığımız yeni binanın ülkücü gençlerin her ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte ve herkesin ulaşabileceği merkezi bir konumda olmasına dikkat ettik” dedi.
HER GENCİN BEKLENTİSİNE CEVAP VERECEK
Ülkü Ocaklarını konumu ve fiziki şartları itibarı ile Çerkezköy’deki her gencin beklentilerine cevap verecek bir konuma getirildiğini söyleyen Aktuğ, ocağın içerisinde de amaçları doğrultusunda mescidinden bilim teknoloji odasına konferans salonuna kadar dizayn ettiklerini belirtti. Aktuğ, bundan sonra istişare toplantılarına ağırlık vereceklerini söyledi. 
BUZLAR ERİDİ
6 yıldır ilk kez Ülkü Ocakları ile bir araya gelerek buzları eriten MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu da kahvaltıda yaptığı konuşmada, camiaya mensup olanların hiç kimsenin etkisinde kalmadan, parti için ele ele çalışması gerektiğini vurguladı. “Genel ve yerel yönetimlerin birçok eksikliği olmasına rağmen onları eleştirmek yerine parti içerisinde muhalefet oluşturmak yanlış” diyen Ordu, herkesin sisteme uymak zorunda olduğunu belirterek “İlçe adına, il adına ve Genel Başkan adına gerekli ve gereksiz eleştiriler yapılmaktadır. Çerkezköy, yerel yönetim bazında içler acısı durumda. Önce bu yönetimin devralınması, daha sonra da parti içerisinde eleştiriler yapılmalıdır. Herkes görevini layıkı ile yerine getirmek zorundadır” diye konuştu.
 
MKYK Üyesi Erdem Karakoç da MHP’ye diğer parti teşkilatlarından katılmaların yoğunluk kazandığını ifade etti. Birçok teşkilata diğer partilerden katılım gerçekleştiğini söyleyen Karakoç seçim sürecine az bir zaman kaldığını ve bu zamanın iyi kullanılması gerektiğini belirtti. Davalarının Osmanlı’nın kültürü üzerine inşa edilmiş bir dava olduğunu vurgulayan Karakoç “Yüzde 20 görünen MHP varlığını, en azından yüzde 25’lere taşımakla hepimiz görevliyiz. Bülent Belen kendi haline bırakılamayacağı gibi, Mustafa Ordu da kendi haline bırakılmamalıdır. Siz gençler bizimle birlikte el ele vererek gece gündüz çalışacaksınız. Teşkilatı nasıl aldığınızdan ziyade, nereye taşıdığınız önemlidir. Gelecek için daha neler yapabiliriz üzerinde çalışmalarımızı yoğunlaştırmak zorundayız” şeklinde konuştu. MKYK Üyesi Erdem Karakoç, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, Kurucu İlçe Başkanı Celalettin Macit, Ülkü Ocakları Eski Başkanlarından Şaban Kardeş, Fatih Berber, İlker Yücel ve Ülkü Ocaklarına mensup yaklaşık yüz kişinin katıldığı kahvaltılı istişare toplantısı yaklaşık üç saat sürdü. Katılımcılar sohbet ederek fikir alışverişinde bulundu.
 
Haber / Asim YAVUZ