Kayıp 2 kişi aranıyor

Muratlı’da gölette Cumartesi akşamı alabora olan kayığın batması sonucu 3 kişi kayboldu. 3 kişi yüzerek kurtulurken, kayıp 3 kişiyi arama çalışmaları başlatıldı.

GÜNDEM 27.01.2013 22:09:00 0
Kayıp 2 kişi aranıyor
3 KİŞİ ARANIYOR
Edinilen bilgiye göre, İstanbul'dan 5 arkadaş, Muratlı Hayrabolu Hanoğlu köyü göletine ördek avlamaya geldi. Köyden bir kişiyi de yanlarına alan 5 kişi bindikleri kayıkla gölete açıldı. Akşam saatlerinde kayık göletin ortasında su almaya başladı. Engin Yiğit, Hüseyin Aslantaş ve Volkan Yörük yüzerek göletin kenarına çıkarak köylülerden yardım istedi. Hüseyin Aslantaş ve Volkan Yörük ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerine gelen Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube dalgıçları gölette kaybolan Murat Şentaş, Süleyman Yiğit ve Uğur Osman Ulutürk'ü arama çalışması başlattı.
 
“AVLANMAK İÇİN AÇILDIK”
Aramalara Afet Koordinasyon İl Müdürlüğü ekipleri de destek verdi. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken, olay yerine gelen Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu da, arama çalışmaları hakkında bilgi aldı. Yüzerek kurtulan Engin Yiğit, avlanmak için açıldıklarını, kayığın aniden su almaya başladığını ifade etti. Yüzerek 3 arkadaş kıyıya çıktıklarını söyleyen Yiğit, diğer 3 kişinin ise ekipler tarafından arandığını belirtti.
 
BİR KİŞİNİNİ CESEDİNE ULAŞILDI
Gölette kayıp Murat Şentaş, Süleyman Yiğit ve Uğur Osman Ulutürk’ü arama çalışmaları dün sabahın ilk ışıkları ile yeniden başlatıldı. 45 yaşındaki Süleyman Yiğit'in cesedi göl kenarında sazlıkların arasında bulundu. Deniz polisi tarafından sazlıklardan çıkartılan Yiğit'in cesedi otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Diğer 2 kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor.
 
ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Konuyla ilgili Tekirdağ Valiliği de açıklama yaptı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada “Olayın haber alınması üzerine, Afad ekipleri başta olmak üzere Jandarma, Deniz Polisi, Sağlık ve İtfaiye ekipleri olay bölgesine intikal etmişlerdir. Kayıp üç avcıyı arama çalışmaları Afad ve jandarma ekiplerince sabah saatlerine kadar sürdürülmüş ve 27 Ocak tarihinde saat 09.00’da Süleyman Yiğit’in cesedi Afad ekiplerince bulunarak otopsi için Muratlı Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. Ayrıca arama çalışmalarına destek olmak amacıyla Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının koordinasyonu ile İstanbul Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğünden su altı arama kurtarma ekibi görevlendirilmiştir” denildi. Kayıp 2 avcının arama çalışmalarına Afad, deniz polisi ve jandarma ekipleri tarafından devam edildiği belirtildi.
 
Marmara Haber Merkezi