Kadın Meclisi ilk toplantısını yaptı

Kırklareli Kadın Girişimciler Derneği’nde Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Ferda Şule Kaya “Çocuklarda Davranış Bozuklukları” konusunda seminer verildi.

GÜNDEM 23.01.2013 19:30:00 0
Kadın Meclisi ilk toplantısını yaptı
KADIN SÖYLEŞİLERİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Kırklareli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Aysun Erşen, Kırklareli Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin proje adıyla “Kadın Söyleşileri” olan ilk toplantının gerçekleştirileceğini söyledi. “Çocuklarda Davranış Bozuklukları” konusunu anlatmak üzere söz alan Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Ferda Şule Kaya, Kırklareli’nin çocuk suçluluk oranı sıralamasında üst sıralarda olduğunu, çocuk suçluluğunun önüne geçilmesi için çalışmaların yapıldığını belirtti.
 
EKONOMİK DÜZEY ÇOCUK DAVRANIŞLARINDA ÖNEMLİ
Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Ferda Şule Kaya da “Ekonomik düzeyi düşük olan ve eğitim düzeyi düşük olan ailelerin çocukları davranış bozukluğu sergileyen çocuklar oluyor. Ekonomik sıkıntı çeken aileler çocukları ile ilgilenemiyor ve hatta onların çalışmalarını istiyorlar. Bu da emniyet açısından suç teşkil ettiği için bu şekilde rapor tutulan çocuklar var. Çocuklar maalesef bu durumdan dolayı ailelerinden ve okuldan gerekli ilgiyi göremediklerinden dolayı sorunlara neden oluyor” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi