Kapaklı ve Çerkezköy’e okul müjdesi

Tekirdağ İl Genel Sekreteri Mustafa Yel ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler Kapaklı’ya gelerek İl Genel Meclis üyeleri ile birlikte 2013 yılı programı içersinde bulunan Bahçelievler Mah

GÜNDEM 20.01.2013 22:35:00 0
Kapaklı ve Çerkezköy’e okul müjdesi

İNCELEME YAPTILAR 
Dün saat 14.30’da gerçekleşen programa İl Genel Sekreteri Mustafa Yel, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, İl Genel Meclis Üyeleri Zeki Gürcün, Sami İkizler, Abdurrahman Çiçek, Hasan Karaca ve Ercan Çorbacı katıldı. Mustafa Yel, Halis İşler ve il genel meclis üyeleri Kapaklı Bahçelievler Mahallesi Çakmak Sokak’ta yapılması planlanan 24 derslikli okul alanında inceleme yaptı.
 
OKUL YÜZDE 90 TAMAMLANDI
İncelemelerin ardından buradan ayrılan heyet Atatürk Mahallesi’nde yapılan 32 derslikli okul ve yanında yapılacak ana okul alanı incelediler. Atatürk Mahallesi’ndeki okulla ilgili açıklama yapan İl Genel Meclis Üyesi Sami İkizler “Kapaklı Belediyesi ve Özel İdare Müdürlüğü tarafından yapılan okulun yüzde 90’ı tamamlandı. Okulun şuan doğalgaz sorunu bulunuyor. En kısa zamanda doğalgaz bağlantısı yapılacaktır. İnşaat tamamlanmadığı için ihale süreci de uzadı. Eksikler tamamlandıktan sonra gelecek aylarda bu okul teslim edilecektir” dedi.
“SORUNSUZ BİR YER”
Kapaklı’dan ayrılan heyet 2008 yılında tespit edilen zemin eğilmesi nedeniyle yıkılarak yerine 21 derslikli İlköğretim Okulu yapılması planlanan Fevzipaşa İlköğretim Okulu’na geçti. Çerkezköy ve Kapaklı’daki izlenimlerini basın mensupları ile paylaşan İl Genel Sekreteri Mustafa Yel “Bugün özellikle İl Milli Eğitim Müdürümüz Halis İşler ile birlikte 7 bin 900 metrekarelik bir alanda yapılması planlanan okulumuzun yerini kesinleştirmek için geldik.Orada sorunsuz bir arsa arıyoruz. Çünkü devletimiz bununla ilgili şuanda ödenekleri Milli Eğitim Bakanlığından tahsis etti. Tahsil edilen bu ödeneklerle ilgili bizler de hemen ihaleye çıkmak istiyoruz. Sorunsuz bir yerler lazım. Hazine arazisi olup da, tahsis edildiğini görünce bugün burada okul yapımına karar verdik. Builgili ihale sürecini başlattık. Şubat ayında bu sürecin tamamlanacağını düşünüyoruz. Mart ayında da ihale yapılacaktır. Bu okulumuz imarda İlköğretim Okulu alanı olarak görünüyor. Bu okulumuzu yapmak istediğimiz alan sorunsuz ve tam bizim istediğimiz gibidir” dedi.
 
“MART AYINDA İHALESİ YAPILACAK
Yapılması planlanan 21 derslikli Fevzipaşa İlköğretim Okulu konusunda da açıklamalarda bulunan Yel “Bu okulumuzun ihalesi yapılacak. Bununla ilgili çalışmalarımızı başlattık. Bizim Özel İdarenin imar servisindeki arkadaşlar yerle ilgili çalışıyorlar. Bu okulumuzun zemin etütleri yapıldıktan sonra Mart ayında ihalesi yapılacaktır. Ben buradan İl Genel Meclis Üyesi arkadaşlara teşekkür etmek istiyorum. Gerek eğitim gerekse bütün durumlarda belde ve köylerde ki bütün konuları takip ediyorlar” diye konuştu.

 

Marmara Haber Merkezi