“Anakara’yı düşünmüyorum”

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı esnaf ziyaretlerini önceki gün de sürdürdü.

GÜNDEM 20.01.2013 22:22:00 0
“Anakara’yı düşünmüyorum”
ÇALIŞMALAR TAMAMLANMAK ÜZERE
AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli ve Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Başkanı Mustafa Karataş ile birlikte esnafları ziyaret eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, esnafların sıkıntılarını ve taleplerini dinledi. Aksoy Büfe işletmecisi Hasan Aksoy’un elektrik kesintilerini dile getirmesi üzerine konuşan Ali Ertem, TREDAŞ2ın elektrik hatlarını yer altına alma çalışmalarını tamamlamak üzere olduğunu ifade ederek, çalışmaların hızlandırılması konusunda gerekli baskıları yaptıklarını söyledi. 
 
DOLMADAN, YENİ YERLER İMARA AÇILMAYACAK
Şimşek Gayrimenkul sahibi Zafer Korkmaz’ın Tepe Emlak bölgesinin ne zaman imara açılacağını sorması üzerine konuyla ilgili konuşan Ertem, imar uygulamasına emlakçı gözü ile bakmadıklarını belirtti. Her yer imara açılırsa şehrin dağınık bir hal alacağını söyleyen Ertem “Kapaklı’da her yer imara açılmış. İnşaatı tamamlanmayan binalar, çirkin bir görüntü oluşturuyor. Altyapı adına hiçbir çalışma yapılmamış. Belediye başkanlığına seçildiğim günden beri her yerin imara açılmasına, çarpık kentleşmeye engel oldum. Tepe Emlak bölgesinde benzin istasyonunun olduğu noktaya kadar olan kısmın imar çalışmaları tamamlandı. Bu bölge dolmadan başka bir noktayı imara açmayacağız” açıklamasını yaptı. Ertem, başka belediyelerde görülen çirkinliğin Çerkezköy’de olmadığını söyledi. Beraberindeki partililerle birlikte Dostlar Kıraathanesi’nde vatandaşlarla sohbet eden Ertem, başkanlığa yeniden aday olup olmayacağı ya da Ankara’yı düşünüp düşünmediğini sorması üzerine konuşan Başkan Ertem, başkanlık adaylığı konusu hakkında konuşmak için çok erken olduğunu, Ankara’ya ise niyetinin olmadığını söyledi.
 
FARKLI KAT UYGULAMASI OLMAZ
Kızılpınar’ın Çerkezköy’e bağlandığını anımsatan vatandaşların binaların 8 kata kadar çıktığı Kızılpınar’da yapılan uygulamanın Çerkezköy’de de yapılıp yapılmayacağını sorması üzerine Ertem “Birleşmenin ardından gerekli çalışmaları yaparak orta yolu bulacağız. Kızılpınar’da 8, Çerkezköy’de 5 kat uygulaması olmaz” dedi.
 
KATI ATIK ÜCRETLERİ ÇOK YÜKSEK
Taş Emlak sahibi Bahattin Taş’ın katı atık ücretlerinin çok yüksek olduğunu söylemesi üzerine konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem “Katı atık ücretleri daha önce belediyeler tarafından karşılanıyordu. Fakat yeni kanunla birlikte bu bedel vatandaşlardan tahsil edilmeye başlandı. Katı atık ücretleri Türkiye’nin her yerinde artık vatandaşlardan tahsil ediliyor. İddia ediyorum ki bölgemizdeki en düşük katı atık ücreti de Çerkezköy’de uygulanıyor” dedi. Başkan Ertem, katı atık ücretlerinin 2 ayda 1 olmak üzere 6 ayda ödenebileceğini söyledi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ