Çevrecilerden termik santral protestosu

Şarköy'de Kızılcaterzi köyü yakınlarına özel bir firma tarafından yapılması planlanan termik santral projesi, köylüleri ayağa kaldırdı.

GÜNDEM 18.01.2013 20:31:00 0
Çevrecilerden termik santral protestosu
 Özel bir şirket tarafından yapılması planlanan termik santral projesinin, yapılacak araziye uygun olmadığını belirten Şarköy Doğa ve Çevre koruma Derneği üyeleri, Bölge İdare Mahkemesi'ne iptal davası açtı. Bunun üzerine bilirkişi heyeti, keşif yapmak üzere köye geldi.
 
ÖZTRAK DA DESTEK VERDİ
Firma yetkilileri de keşifte hazır bulundu. Termik santral istemeyen Şarköy Doğa ve Çevreyi Derneği üyeleri ve köylülere, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ile partililer de destek verdi. Jandarma ekipleri keşif alanında geniş güvenlik önlemleri aldı.
 
DOĞA HARİKASI BÖLGEYİ YOK EDECEK
Şarköy Doğa ve Çevreyi Koruma Derneği Başkanı Hakan Sadunoğlu, arazinin dörtte üçünün ormanla, dörtte bir kısmının ise denizle kaplı olduğunu ifade etti. Bu araziye yapılmak istenen termik santralin, turizm cenneti olan doğa harikası bölgeyi yok edeceğini belirten Sadunoğlu “Biz tabi ki enerji karşıtı değiliz. Ülkemizin enerji ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Biz buraya doğayı denizi yok etmeyecek rüzgar enerjisi, güneş enerjisi yapılmasını istiyoruz. Aynı zamanda burası sit alanı, tarım arazisi. Güzelim bölgeye nasıl ÇED raporu veriliyor, ona karşı çıkıyoruz" diye konuştu.
 
YUNANİSTAN’A BAĞIMLI OLACAĞIZ
Termik Santrali yapmayı düşünen firması yetkilileri ise, bu proje için çok sayıda kurumdan fikir aldıklarını, burasının kendilerini seçtiği arazi değil devletin seçtiği ve kendilerine önerdiği bölge olduğunu ifade etti. Burada doğalgaz boru hattı geçtiğini söyleyen yetkililer “Bu bölgede enerji yok. Trakya ile Anadolu'ya enerji bağlantısı yapacak bu santral. Yapılmazsa Yunanistan'a enerji bağımlısı olacağız" dedi. Bilirkişi heyeti, yapılan incelemenin ardından ilçeden ayrılırken, kalabalık da olaysız bir şekilde dağıldı.
 
Marmara Haber Merkezi