ÇTSO Lisesi final setinde kaybetti

Tekirdağ Genç Kızlar İl Birinciliği müsabakasına çıkan ÇTSO Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı Tekirdağ Kız Meslek Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı ile galibiyet mücadelesi verdi. Rakibi k

SPOR 18.01.2013 19:43:00 0
ÇTSO Lisesi final setinde kaybetti

Okullar Arası Genç Kızlar Voleybol Tekirdağ İl Birinciliği karşılaşmalarında Çerkezköy temsilcimiz Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı Tekirdağ Kız Meslek Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı ile karşı karşıya geldi.

UZUN SÜRE SAYI VERMEDİLER

Bir süredir devam eden Okullar Arası Genç Kızlar Voleybol Karşılaşmalarında Tekirdağ İl Birinciliği Grup maçlarında temsilcimiz Çerkezköy Ticaret Odası Lisesi rakibi Tekirdağ Kız Meslek Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımına 3-2 yenilmekten kurtulamadı. Tekirdağ Atatürk Kapalı Spor Salonunda oynan maçlarda Temsilcimiz ÇTSO Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı maçın ilk setine rakibine göre daha motivasyonlu çıktı. Karşılıklı süren ilk sette iki takımda birbirlerini uzun süre terletti. Başlangıçta güzel bir seri yakalayan temsilcimiz rakibiyle aradaki sayı farkın4 sayı açarak ilk teknik molaya 8-4 önde tamamladı

EV SAHİBİ EKİP TOPARLANDI

Teknik molanın ardından iki takımda oyuna hızlı bir giriş yaptı. Karşılıklı sayıların başladığı maçta izleyenler smaç keyfi yaşadı. Temsilcimiz ÇTSO Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı rakibi Tekirdağ Kız Meslek lisesi kurduğu baskıyı maç içerisinde bırakmadı. Üzerinde kurduğu baskıyı çabuk atlatıp oyuna dönen Tekirdağ Kız Meslek Lisesi takımı güzel bir seri ile ikinci teknik molayı 6–13 önde bitirdi. Teknik molayı rakibine kaptıran temsilcimiz. Oyuna hızlı girmeye çalıştı rakibi karşısında manşet hataları yapan ÇTSO Lisesi Genç Kızlar Takımı hatalarını telafi edip oyunda yeniden dengeyi sağladı. Her iki takımında çıktığı ataktan sayı ile dönmesi maça büyük bir heyecan kattı. Setin sonlarına doğru 20’li sayılara bir sayı farkla giren Tekirdağ Kız Meslek Lisesi takımı bulduğu iki sayı ile seti  23-25 kazanmasını bildi.

 

ÇTSO LİSESİ ETKİLİ OLDU

İlk seti iki farkla kaybeden Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı ikinci sete de etkili başladı. Setin başlarında aldığı sayılarla rakibi karşısında sayı farkını 6 sayıya kadar getirdi. Set başında oyun hakimiyetini kaybeden Tekirdağ Kız Meslek Lisesi Takımı oyun içerisinde hakimiyeti kaybetti. Manşet ve servis hataları yapana Tekirdağ Kız Meslek Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı sayı bulmakta zorlandı. Rakibinin hatalarını iyi değerlendiren temsilcimiz ÇTSO lisesi Takımı ilk teknik molaya 8-1 önde girmeyi bildi. Oyundan disiplininden uzaklaşan Tekirdağ Kız Meslek Lisesi Genç Kızlar Takımı temsilcimiz karşısında zor anlar yaşadı aradaki sayı farkını 10 sayı kadar açan temsilcimiz rakibinin savunmasını zorladı. Hatalarını telafi edemeyen Tekirdağ Kız Meslek Lisesi Takımı ikinci teknik molaya  10 sayı farkla 16-6 geriden tamamladı.

 

11 SAYI FARKLA KAZANDI

İkinci teknik molayı da ezici bir skorla tamamlayan temsilcimiz ÇTSO lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı moladan sonra oyuna rahat başladı. teknik moladan sonra hatalarını düzeltmeye çalışan Tekirdağ Kız Meslek Lisesi Takımı kısa bir seri yakalayarak aradaki farkı tekli hanelere indirmeye çalıştı. Tuğçe ve Eda ikilisinden güzel bir oyun ortaya koyan temsilcimiz ÇTSO Lisesi takımı aradaki sayı farkını tekrar çift hanelere taşıyarak ikinci seti 25-14 önde tamamlamayı bildi

 

ÜSTÜNLÜĞÜNÜ DEVAM ETTİRDİ

Setlerde durumun 1-1 olduğu maçta üçüncü sette hızlı başlayan taraf yine temsilcimiz ÇTSO Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı oldu. İkinci setteki serisine üçüncü sete de devam etden ÇTSO Lisesi Takımı 5 sayılık bir avantajla sete giriş yaptı. Sete tutuk başlayan Tekirdağ Kız Meslek Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı set içinde bir varlık gösteremedi. Her yaptığı atağı sayıya çeviren ÇTSO Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı ilk teknik molaya yine 8-3 önde tamamlamasını bildi.

 

SETLERDE ÖNE GEÇTİ

Teknik molanın ardından oyun hakimiyetini tamamen eline alan temsilcimiz rakibine sayı şansı tanımadı. Servis hatalarının çoğunlukta olduğu Tekirdağ Kız Meslek Lisesi Takımı açılan sayı farkına engel olamadı. Rakibinin hatalarını bu sette de iyi değerlendiren ÇTSO Lisesi takımı Betül’ün sert smaçlarıyla aradaki sayı farkını 10 sayıya kadar taşıyarak ikinci teknik molaya da 16-6 önde girmesini bildi. Teknik molanın ardından toparlanmaya çalışan Tekirdağ Kız Meslek Lisesi oyun baskısını artırarak farkı indirmeye çalıştı. Bulduğu sayılarla aradaki farkı yeniden aza indirmeye çalıştı. Oyun hakimiyetini kısa süreliğine rakibine kaptıran ÇTSO Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı yeniden muhteşem bir dönüş yaparak aradaki sayı farkını açarak  üçüncü seti 25-14 alarak skoru 2-1 yaptı.

 

İKİ TAKIMDA İYİ OYNADI

İki seti de rakibine kaptıran Tekirdağ Kız Meslek Lisesi dördüncü sette biraz daha toparlanmış şekilde çıktı. Tekirdağ Kız Meslek Lisesi Set başında file üstünde bulduğu sayılarla Rakibi ÇTSO Lisesi Takımına zor anlar yaşattı. Set başında oyunda düşen temsilcimiz ÇTSO Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı oyuna dönmekte zorlandı. Savunmasında ki hataları iyi telafi ederek çıktığı dördüncü sette Tekirdağ Kız Meslek Lisesi Takımı ilk teknik molayı 8-5 önde girdi. Teknik molanın ardında oyuna toparlanarak giren temsilcimiz ÇTSO lsiesi Genç Kızlar Voleybol takımı yakaladığı güzel sayı ile rakibiyle arasındaki sayı farkını eriterek beraberliği yakalayıp öne geçti. Yeniden hata yapmaya başlayan Tekirdağ Kız Meslek Lisesi Takımı oyuna dönmekte büyük bir özveri gösterdi. Karşılıklı sayılarla gelinen ikinci teknik molanın son sayılarına Tekirdağ Kız Meslek Lisesinin son anda yaptığı baskıyla bir sayılık farkla 16-15 önde tamamladı.

 

FİNAL SETİNE UZADI

İkinci teknik molanın ardından oyuna hızlı giren taraf bu sefer Tekirdağ Kız Meslek Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı oldu. Temsilcimiz ÇTSO Lisesi Takımı yaptığı ataklardan hata ile denerek aradaki sayı farkını indirmesini bilemedi. Rakibinin yaptığı hatalar üzerinden 20’li sayılara önde giren Tekirdağ Kız Meslek Lisesi Takımı bulduğu bir sayı ile bu seti 25-19 kazanarak skoru 2-2 yaptı.

 

FİNAL SETİNDE KAYBETTİK

Dördüncü sette beraberliği sağlanmasında dolayı kazanın final setinin belirleyeceği son sette ÇTSO Lisesi hızlı bir giriş yaptı. Bulduğu kısa süreli bir seri ile aradaki sayı farkını 2 sayı kadar açan temsilcimiz oyun hakimiyetini eline aldı. Tekirdağ Kız Meslek Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı oyun içerisnde toparlanıp tekrar oyuna geri dönerek güzel bir  seri yakaladı. Oyun disiplinini rakibine kaptıran ÇTSO Lisesi Takımı ilk teknik  molaya 8-6 geriden girdi. Teknik moladan sonra oyunun ortada sürdüğü maçta her iki takımda hata yapmamak için büyük bir çaba sarf etti. Karşılıklı sayılarla geçen setin son bölümlerinde temsilcimize nazaran daha az hata yapan Tekirdağ Kız Meslek Lisesi Takımı bu seti de 15-10, karşılaşmayı 3-2 kazanmasını bildi.