Trakya seyirci kalmayacak

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Ankara Tekirdağ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ferhat Akgül, yönetim kurulu üyeleri ve beraberindeki heyeti TBMM’deki makamında ka

GÜNDEM 17.01.2013 23:58:00 0
Trakya seyirci kalmayacak
 VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ
Sivil toplum örgütleriyle sürekli diyalog halinde Tekirdağ’ın daha yaşanır, daha sorunsuz bir kent olması için el birliğiyle çalıştıklarını belirten Yüceer, plaket için Akgül’e teşekkür ederek “Üzerimizde büyük bir sorumluluk olduğunun farkındayız. Genelde ülkemizde, özelde ise Tekirdağ’a ve Tekirdağlılar’a layık olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bir ayağımız zaten Tekirdağ’da. Sivil toplum örgütlerimizle güçlü bir zincir oluşturduk. Bu plaketin hemşehrilerimden gelmesi önemini bir kat daha artırırken, sorumluklarımı bir kez daha hatırlatıyor’ dedi.
 
EN ÖNEMLİ SORUN ERGENE
Tekirdağ ile ilgili her türlü sorunu Meclis gündemine taşımaya gayret ettiğini ifade eden Yüceer, çevresel olarak en önemli sorunun Ergene Havzası olduğunu vurguladı. Yüceer, geçmişte Trakya’nın en verimli havzası olan Ergene’nin, nehir kenarındaki kontrolsüz sanayileşmenin bir sonucu olarak, fabrikaların bıraktıkları kimyasal atıklar, kentsel ve evsel atıklar nedeniyle ölüm kusmaya başladığını ifade etti.
 
TRAKYA BU TESİSE SEYİRCİ KALMAYACAK
Ergene ile ilgili atılan her adımı yakından takip ettiklerini ve konuyu sürekli gündemde tuttuklarını söyleyen Yüceer, tüm sorunlara çözüm odaklı yaklaştıklarını ve yetkililere iletmeye gayret ettiklerini belirterek “Ergene Nehri temizlendiğinde, sadece şimdiki değil, gelecek kuşaklar için de çok önemli bir hizmet yapılmış olacaktır” dedi. Çorlu’da kurulması planlanan katı atık bertaraf tesisi ile ilgili de konuşan Milletvekili Yüceer halkın, belediyenin, sendikaların ve sivil toplum örgütlerinin karşı çıkmasına rağmen, Hükümet tarafından Trakya’yı nükleer çöplük haline getirecek bu projede, anlamsız ısrarın sürdüğünü kaydetti. Yüceer, ölüm kusacak bu tesise Trakya’nın, seyirci kalmayacağını söyledi.
 
BAŞARININ EN ÖNEMLİ ŞARTI ÇALIŞMAK
Tekirdağ’ın önümüzdeki dönem büyükşehir olarak yönetileceğini ifade eden Yüceer, “Başarının en önemli şartı çalışmak. Dolayısıyla, sorumluluklarımız daha çok. Sorumluluklarımızın daha fazla arttığının farkında olarak, daha fazla çalışacağız” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi