İşsizlik fonu alan işçiler, işsizlik istatistiklerinden düşüyor mu?

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, İŞKUR’un işsizlik fonundan karşıladığı geçici işçilerin sayılarını, illere ve kurumlara göre dağılımlarını sordu. Dibek, bu fon ile çalıÅ?

SİYASET 17.01.2013 23:30:00 0
İşsizlik fonu alan işçiler, işsizlik istatistiklerinden düşüyor mu?
 CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, İŞKUR’un işsizlik fonundan karşıladığı geçici işçilerin sayılarını, illere ve kurumlara göre dağılımlarını sordu. Dibek, bu fon ile çalıştırılan geçici işçilerin her ay yayınlanan işsizlik verilerine dahil edilip edilmediğini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e sordu.
 
BAKAN ÇELİK’E SORDU
CHP’li Dibek, Bakan Çelik’in yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde “İŞKUR’un ücretlerini işsizlik fonundan karşıladığı 2012 yılında kaç işçi olmuştur? Bunlar ne kadar süre ile çalıştırılmıştır? Bu geçici işçilerin kurum ve illere göre dağılımı nedir? İŞKUR’un ücretlerini işsizlik fonundan karşıladığı 2013 yılında kaç işçisi vardır? Bu geçici işçilerin kurum ve illere göre dağılımı nedir? İŞKUR’un ücretlerini işsizlik fonundan karşıladığı geçici işçiler açıklanan işsizlik rakamlarına dahil edilmekte midir? Yoksa bu geçici işçiler işsiz sayısının düşük görünmesi için çalışan olarak mı kabul edilmektedir?” sorularını yöneltti.
 
OYNANAN BİR OYUNDUR
Konu ile ilgili açıklama yapan Dibek, “Adı üzerinde işsizlik fonundan ücretleri ödenen ve 6 ay çalıştırılan geçici işçileri her ay açıklanan ve kimsenin inandığı işsizlik verilerinde gösterilip, gösterilmediğini sordum. Bu konu önemli, işsiz oldukları için 6 ay geçici çalıştırılan ve asgari ücret verilen yurttaşlarımızı çalışıyor göstermek işsizlik oranlarını düşürmek için oynan bir oyundur” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi