Kültür Ateşi Projesi hayata geçiyor

Tekirdağ Belediyesi Konservatuvarı tarafından hazırlanarak ilçe belediyeleriyle ortaklaşa gerçekleştirilecek olan Kültür Ateşi projesinin tanıtımı için düzenlenen toplantı Tekirdağ Belediye Meclis sal

GÜNDEM 16.01.2013 22:02:00 0
Kültür Ateşi Projesi hayata geçiyor
 ARTIK ÇOK İYİ YERLERE GELDİK
 Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcıları Av. Nevim Kaçar, Sinan Çetiz, Tekirdağ Belediye Gençlik Spor  Kulübü Başkanı Ali Kılıç, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Şarköy Belediye Başkan Yardımcısı  Efrayim Galip, Marmara Ereğlisi Belediye Başkan Yardımcısı Necmi Yaşar, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Muratlı Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Ersel Gündüz, Tekirdağ Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Nurcan Ildız, Konservatuvar Şefi Halil Yoruç ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Şefi Nihal Onaran'ın katıldığı toplantıda, proje ile ilgili bilgiler veren Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç Konservatuvarın ilk 3 yıl içinde emekleme döneminde olduğunu belirterek "Artık çok iyi yerlere geldik. Daha önce dışarıya açılamadık, ancak bundan sonra ilçelerimizde de konserler yapacağız. Özel günlerinizde bizi çağırın gelelim, ücretsiz konser yapalım. Konservatuvarımızda ilçelerimizden de öğrencilerimiz var, daha geniş alana da yayılacağız. Sizin bölgenizde tanıdığınız yetenekli çocuklar varsa bize gönderin. Konservatuvarımızı engellilere de uygun hale getirdik. Birkaç yıl içinde tüm enstrümanlarımızı da kendimiz yapar hale geleceğiz. Tekirdağ'lılık bilincinin arttırılması, şehre sahip çıkılması amaçlarımız arasındadır" dedi.
 
KATKI VERİN
Konservatuvar tarafından çıkarılacak olan Kültür Sanat dergisi ile ilgili de bilgiler veren Dalgıç "İlimiz, kültür ve sanatla yoğrulan bir şehir. Bu derginin daha kaliteli olabilmesi için sizden de destek bekliyoruz. Bize eserlerinizi gönderin, bize katkı verin" diye konuştu.
 
SAĞLAM TEMELLERE OTURDU
Konservatuvar ile ilgili kısa bilgiler veren Konservatuvar şefi Halil Yoruç da şu anda 421 öğrencisi bulunan Konservatuvarın sağlam temellere oturtulduğunu söyledi. Toplantıda konuşan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce de "Bu güzel hizmetten dolayı Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç'a ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum" dedi.
 
Marmara Haber Merkezi