Dubai’ye iş gezisi

Trakya Aktif İş adamları Derneği (TAGİD) üyeleri 30 kişilik işadamıyla ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve aidiyet duygusunun arttırılması amacıyla Dubai-Abu Dhabi´ ye düzenlediği geziden döndü.

GÜNDEM 16.01.2013 21:02:00 0
Dubai’ye iş gezisi
 Trakya Aktif İş adamları Derneği (TAGİD) üyeleri 30 kişilik işadamıyla ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve aidiyet duygusunun arttırılması amacıyla Dubai-Abu Dhabi´ ye düzenlediği geziden döndü.
 
ÇEŞİTLİ GEZİLER YAPILDI
 
Gerçekleştirilen gezi hakkında açıklama yapan Trakya Aktif İş adamları Derneği (TAGİD) Genel Sekreteri Nihat Biçer, seyahat kapsamında çeşitli gezilerin yapıldığını belirterek, ilklerin olduğu mekânları yakından incelediklerini belirtti. Heyetimiz RAK Serbest Ticaret Bölgesine bir ziyaret gerçekleştirdiğini belirten Biçer, “Serbest Bölgede yetkililer, üyelerimize Dubai’de nasıl şirket kurulur, hangi sektörlerde iş imkân ve olanakları vardır, genel konular ve vergi konusu, diğer mevzuat hakkında bilgilendirme yapılmıştır. 2000 yılında kurulan ve halen 5-6 bini aşkın uluslararası şirkete ev sahipliği yapan RAK Serbest Ticaret Bölgesi’nde, üretim yapan veya danışmanlık hizmeti veren şirketler için de sunulan ofisler veya depolar kiralamak da mümkündür. RAK Serbest Bölgesi gerek düşük bütçeli Kobilere gerekse daha büyük yatırımı hedefleyen şirketlere uygun seçenekler sunmaktadır. Ayrıca Dünyanın üçüncü büyük transit Ticaret Merkezi olan Birleşik Arap Emirlikleri’nde kurumlar vergisi, gelir vergisi, stopaj, KDV gibi klasik vergi kalemlerinin hiç biri uygulanmadığı gibi diğer ülkelerde uygulanan pek çok bürokratik formalite de bulunmamaktadır” dedi.
 
ETKİNLİKLERİ YAŞAMA FIRSATI
 
Dubai’de RAK Serbest Ticaret Bölgesinde herhangi bir ortağa ihtiyaç duyulmadan şirket kurulabildiğini ve işleyen hukuk sisteminin uluslararası ticaret hukuk birleşik Arap emirliklerinin ve Dubai’nin yerel hukuk serbest bölgedeki ticari hukuka karışmadığını ifade eden Biçer “Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) üyesi işadamları yapılan iş görüşmelerinden sonra kültürel yerleri gezdi. Burç Halifenin 124. Katından Dubai akşamı, çölde safari ve çölde akşam yemeği, çölde deve yarışı vs. gibi etkinlikleri yaşama fırsatı buldular” dedi.
 
TÜRK OKULLARI DA ZİYARET EDİLDİ
 
Abu Dhabi Emirliği´nin de ziyaret edildiğini söyleyen Biçer, burada yapılan eserleri ilgi ile izlediklerini kaydederek, Türk girişimcilerin açtıkları Türk okulları ve yaptıkları başarılı çalışmaların takdire şayan olduğunu söyledi.
 
Marmara Haber Merkezi