Yıldızkent Ortaokulu gruptan ikinci olarak çıktı

Okullar arası Yıldız Kızlar Voleybol İl Birinciliği karşılaşmalarında son hafta maçında Yıldızkent Ortaokulu Yıldız Kızlar Voleybol takımı ile Sanayiciler İlkokulu Yıldız Kızlar Voleybo

SPOR 16.01.2013 19:35:00 0
Yıldızkent Ortaokulu gruptan ikinci olarak çıktı
 Okullar arası Yıldız Kızlar Voleybol İl Birinciliği karşılaşmalarında son hafta maçında Yıldızkent Ortaokulu Yıldız Kızlar Voleybol takımı ile Sanayiciler İlkokulu Yıldız Kızlar Voleybol Takımı karşı karşıya geldi. Çerkezköy Kapalı Spor Salonunda düzenlenen maçta Yıldızkent Ortaokulu rakibi Sanayiciler İlkokulu Yıldız Kızlar Voleybol Takımını çok rahat bir oyunun ardından 3-0 mağlup ederek gruptan ikinci olarak çıkmasını bildi.
 
Bir süredir Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nda devam eden Yıldız Kızlar Voleybol liginde tek karşılaşma oynandı.
 
SAAT 11:30 DA BAŞLADI
 
Çerkezköy Kapalı Spor Salonunda dün saat 11.30’da başlayan maça İki takımda iddialı çıktı. Çekişmeli başlayan maçta Yıldızkent Ortaokulu Yıldız Kızlar Voleybol Takımı rakibine göre daha hızlı başlayan taraf oldu. Birinci setin başlarında güzel bir seri yakalayan Yıldızkent Ortaokulu Yıldız Kızlar Voleybol Takımı rakibi karşında 6 sayılık bir avantaja ulaştı. İlk sette oyun hâkimiyetini rakibine kaptıran Sanayiciler İlkokulu Yıldız Kızlar Voleybol Takımı oyundan kopmamak için büyük bir çaba sarf etti. Yıldızkent Ortaokulu Takımı Bulduğu seri ile ilk teknik molaya rakibi karşısında 8-1 önde tamamladı.
 
ARADAKİ FARK ERİDİ
 
Teknik molanı ardından toparlanan Sanayiciler Yıldız Kızlar Voleybol Takımı güzel bir seri ile rakibiyle arasındaki sayı farkını eritip beraberliğe ulaştı. Rakibinin üzerinde kurduğu baskıdan dolayı manşet ve servis hataları yapan Yıldızkent Ortaokulu Yıldız Kızlar Voleybol Takımı üzerindeki baskısından kurtulmakta zorlandı. İkinci teknik molanın son sayılarına doğru iki takımda öne geçmeye çalıştı. Bir sayı daha bulan Sanayiciler İlkokulu Yıldız Kızlar Voleybol Takımı ikinci teknik molayı da 16-14 önde tamamlamayı bildi.
 
 İLK SETİ İKİ FARKLA ALDI
 
Oyun hâkimiyetinin de ortada olduğu maçın ikinci teknik molasından sonra iki takımda hızlı bir giriş yaptı. Sanayiciler İlkokulu Yıldız Kızlar Voleybol Takımı her çıktığı hücumdan sayı ile dönerek rakibine zor anlar yaşattı. İki takımında adeta birbirlerini sayı yağmuruna tuttuğu maçta 20’ li sayılara ulaşan taraf Yıldızkent Ortaokulu Yıldız Kızlar Voleybol Takımı oldu. İlk seti almak için büyük bir çaba sarf eden iki takımında özverileri gözden kaçmadı. Yıldızkent Ortaokulu Yıldız Kızlar Voleybol Takımı üst üstte bulduğu 2 sayı ile ilk seti 25–23 önde kapattı.
 
GÜZEL BİR OYUN ÇIKARDI
 
ilk seti rakibine kaptıran Sanayiciler İlkokulu Yıldız Kızlar Voleybol Takımı ikinci sete hızlı başlayan taraf oldu. Yakaladığı güzel bir seri ile rakibinin uzun süre terleten Sanayiciler İlkokulu takımı güzel bir oyun çıkardı. Set başından oyun hakimiyetini kaybeden Yıldızkent Ortaokulu maça dönmekte zorlandı. Yakaladığı  güzel seriye devam eden Sanayiciler İlkokulu Yıldız Kızlar Voleybol Takımı ilk teknik molaya 8-5 önde girdi. Teknik moladan sonra toparlanan Yıldızkent Ortaokulu Yıldız Kızlar Voleybol Takımı hatalarını telafi ederek oyuna yeniden döndü.
 
YILDIZKENT SERİ YAKALADI
 
Yakaladığı seri ile Yıldızkent Ortaokulu  durumları eşitleyip öne geçti. Moladan sonra oyun hâkimiyetini kaybeden  Sanayiciler İlkokulu Yıldız Kızlar Voleybol Takımı yaptığı manşet hatalarından dolayı rakibi karşısında sayı bulmakta zorlandı. Rakibine sadece bir sayı şansı tanıyan Yıldızkent Ortaokulu Yıldız Kızlar Voleybol Takımı yakaladığı seri ile ikinci teknik molaya da  16-9 önde tamamlamayı bildi.
 
DURUM 2-0 OLDU
 
 Teknik molanın ardından daha toparlanmış bir şekilde çıkan Yıldızkent Ortaokulu Yıldız Kızlar Voleybol Takım oyun baskısını artırarak rakibini oyundan düşürdü. Oyundan tamamen uzaklaşan Sanayiciler İlkokulu Yıldız Kızlar Voleybol Takımı sayı bulmakta zorlandı. Yakaladığı kısa süreli bir seri ile ne kadar rakibi ile arasındaki sayı farkını indirmeye çalışsa da Yıldızkent Ortaokulu Yıldız Kızlar Voleybol Takımı ikinci sette de 25-20  önde tamamlayarak setlerde durumu 2-0 yaptı.
 
YEDEKLERE YER VERDİ
 
Durumun 2-0 olduğu maçta her iki seti alan Yıldızkent Ortaokulu  Yıldız Kızlar Voleybol Takım son sette yedek ağırlıklı oyuncularla çıktı. Üçünü sette hızlı başlayan Yıldızkent Ortaokulu  Yıldız Kızlar Voleybol Takımı ilk iki sette yakaladığı güzel seriye üçüncü sette de  devam ederek rakibine sayı şansı tanımadı. Üçüncü setin başından oyun hakimiyetini kaybeden Sanayiciler İlkokulu Yıldız Kızlar Voleybol Takımı ilk teknik molaya 8-2 geriden girdi.
 
ÇOK RAHAT KAZANDI
 
Teknik moladan sonra ataklarını hızlandıran Yıldızkent Ortaokulu Yıldız Kızlar Voleybol Takım oldu. Sanayiciler İlkokulu Yıldız Kızlar Voleybol Takımı atılan servislerin karşısında topu sahalarında çıkarmakta zorluk yaşadılar. İzleyen seyircilere seyir keyfi yaşatan Yıldızkent Ortaokulu Yıldız Kızlar Voleybol Takımı ikinci teknik molaya rakibine yine sayı şansı tanımadan 16–5 önde tamamladı. Yedek ağırlıklı oynadığı maçta Yıldızkent Ortaokulu hatalarını değerlendirmeye çalışan Sanayiciler İlkokulu Yıldız Kızlar Voleybol Takım kısa olsa güzel bir seri yakalayarak aradaki sayı farkını aza indirmek istedi. Grupta ikinciliğe oynayan Yıldızkent Ortaokulu Yıldız Kızlar Voleybol Takım 20’li sayılara önde girerek bulduğu sayılarla sahadan 25–10 galip ayrıldı ve gruptan ikinci olarak çıktı.