ÇTSO’da meslek grupları oluşturuldu

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dursun Ali Tever, oda seçimlerine kısa bir süre kala firmaların NACE kodlarının belirlendiğini ve meslek gruplarının oluşturulduğunu ifade etti.

GÜNDEM 16.01.2013 00:50:00 0
ÇTSO’da meslek grupları oluşturuldu
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dursun Ali Tever, oda seçimlerine kısa bir süre kala firmaların NACE kodlarının belirlendiğini ve meslek gruplarının oluşturulduğunu ifade etti. En son 17 Şubat 2009’da yapılan seçime 11 gruptan 2 bin 128 üye ile gidildiğini ifade eden Tever, “u yıl grup sayısı 9’a düşerken 1. grupta 275, 2. grupta 130, 3. grupta 243, 4. grupta 507, 5. grupta 229, 6. grupta 330, 7. grupta 145, 8. grupta 212 ve 9. grupta da 99 olmak üzere şuan itibari ile çeşitli meslek gruplarında toplam 2 bin 170 üyemiz var. Bu yıl seçimler Şubat-Mart ayları arasında gerçekleştirilecek. Fakat henüz kesinleşmiş bir tarih yok” dedi.
 
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, bir yandan seçim hazırlıklarını sürdürürken, bir yandan da oda olarak faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti.
 
NACE KODLARI GELDİ
 
Dün saat 14.00’da odada açıklama yapan Dursun Ali Tever Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası üye firmalarının NACE Kodları’nın geldiğini ifade etti. Her firmanın bir NACE Kodu olduğunu ve bu kodların şirketlerin hangi ticari faaliyeti yaptıklarını gösterdiğini ifade eden Tever, Tüm firmalara Gelir İdaresi Başkanlığı, TUİK, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri, SGK ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenen NACE Kodlarının gönderildiğini belirtti. Kendisine gönderilen NACE Kodu’nun yanlış olduğunu düşünen firmalara itirazda bulunmaları için süre tanındığını söyleyen Tever, haklı bulunan itiraz sahiplerinin NACE Kodlarının değiştirildiğini belirtti.
 
MESLEK GRUPLARI OLUŞTURULDU
 
17 Şubat 2009’da yapılan seçime 11 gruptan 2 bin 128 üye ile gidildiğini anımsatan Tever, bu yıl grup sayısının 9’a düştüğünü, 1. grupta 275, 2. grupta 130, 3. grupta 243, 4. grupta 507, 5. grupta 229, 6. grupta 330, 7. grupta 145, 8. grupta 212 ve 9. grupta da 99 olmak üzere şuan itibari ile çeşitli meslek gruplarında toplam 2 bin 170 üyelerinin olduğunu söyledi. Bu yıl seçimlerin Şubat-Mart ayları arasında gerçekleştirileceğini belirten Tever “Fakat henüz kesinleşmiş bir tarih yok. Yapmamız gereken bazı işlemler kaldı. Bunların da tamamlanmasının ardından seçim gününü belirleyeceğiz” dedi.
 
PEKÇOK DÜZGÜN İŞ YAPTIK
 
Odanın geleceğine dair de değerlendirmeler yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, önlerinde bir seçim süreci olduğunu, yönetime kim gelirse gelsin odanın Çerkezköy’e layık olması, ilçeye hizmet etmesi gerektiğini belirtti. Geride bıraktıkları dönemde yönetimdeki arkadaşları ile birlikte birçok düzgün iş yaptıklarını söyleyen Tever “Odanın bir önceki yönetiminden kalan eksik işleri tamamladık. Yerine getirmemiz gereken birkaç eksiklik kaldı” diyerek bunlarla ilgili çalışmaların da devam ettiğini belirtti.
 
ADRESİLERİNE ULAŞILAMAYANLARIN KAYDI SİLİNDİ
 
“Odaya borcu olan ve son 2 yıldır gerek icra takibi yapan avukatlar, gerekse kayıt kontrollerinde adresinde bulunamadığı tespit edilen firmaların kaydının silinmesine ilişkin karar 2012 Aralık Meclis Toplantısı’nda oybirliği ile alındı” diyen Tever, odaya borcu olan ve adresinde kendilerine ulaşılamayan 537 üyenin kaydının silindiğini belirtti. Fazla alınan paralarla ilgili başvuru dilekçelerinin incelenmesine devam edildiğini kaydeden Tever,  çalışmalar sonuçlandıktan sonra ilgili üyelere bildirimlerin direkt olarak yapılacağını söyledi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ