Üniversite personeline PDY Eğitimi verildi

Trakya Kalkınma Ajansı’nın paydaşların proje hazırlamaya yönelik kurumsal kapasitelerinin artırılmasına dönük çalışmaları devam ediyor.

GÜNDEM 15.01.2013 23:57:00 0
Üniversite personeline PDY Eğitimi verildi
Trakya Kalkınma Ajansı’nın paydaşların proje hazırlamaya yönelik kurumsal kapasitelerinin artırılmasına dönük çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda kurum ve kuruluşlardan gelen eğitim taleplerine yanıt vermeye çalışan Ajans, Proje Döngüsü Yönetimi eğitimlerini sürdürüyor. 2012/2013 Yılı Mali Destek Programları Teklif Çağrısı dönemi içerisinde verilen eğitimlerin sonuncusu Kırklareli Üniversitesi’nde yapıldı. 12-13 Ocak tarihlerinde gerçekleşen eğitime üniversite akademik kadrolarının yanı sıra idari personel de katılım gösterdi.
 
PROJE SAYISININ ARTMASI BEKLENİYOR
 
Ajans mali destekleri hakkında kısa bir bilgilendirmenin ardından proje kavramı ve mantıksal çerçeve konuları ile başlayan eğitim faaliyet, zaman ve kaynak planlaması ile devam etti. Eğitimde sorun, hedef ve strateji analizi ile mantıksal çerçeve hakkında çok sayıda örnekler verildi. Katılımcılara başvuru rehberi ve eklerinin doldurulmasına ilişkin bilgilerin sunulduğu eğitimde grup çalışmaları da gerçekleştirildi. PDY eğitimi çeşitli proje fikirlerinin üretilerek tartışmaya açılması ve bu fikirler üzerinden proje hazırlama pratiklerinin yapılmasıyla zenginleştirildi. Eğitimin ardından katılımcılara sertifikalarının en kısa sürede teslim edileceği belirtilirken bu eğitimlerin Ajansa gelen proje başvuru sayısını artırmasının beklendiği ifade edildi.
 
Marmara Haber Merkezi