Edirnespor Niğde Telekom’a 75 fark

TKB2L ekiplerinden Edirnespor ligin 13. Haftasında Edirne Mimar Sinan Spor Salonu’nda karşılaştığı rakibi Niğde Türk Telekom’u 75 sayı farkla 97-22 skorla yenerek haftayı galibiyetle kapadı.

SPOR 15.01.2013 23:17:00 0
Edirnespor Niğde Telekom’a 75 fark
TKB2L ekiplerinden Edirnespor ligin 13. Haftasında Edirne Mimar Sinan Spor Salonu’nda karşılaştığı rakibi Niğde Türk Telekom’u 75 sayı farkla 97-22 skorla yenerek haftayı galibiyetle kapadı.
 
Edirnespor, bu sezon  en kalabalık seyirci topluluğu önünde  maça çok etkili başladı ve 21-0’lık bir seri ile rakibine nefes bile aldırmadı. Rakibine kolay sayı şansı tanımayan Edirnespor ilk periyodu da 27-4 üstünlükle tamamlamasını bildi. İkinci periyotta da etkili savunmasını artıran Edirne ekibi periyotun ilk 5 dakikasında rakibinin tek sayı bile üretmesine izin vermedi. İlk 5 dakika Edirnespor’un 8-0 Edirnespor üstünlüğünde geçildi. Daha sonraki dakikalarda  Edirnespor rakibi karşısında 22-2’lik bir skor yakalayınca maçın ilk devresi Edirnespor’un 57-6’lık üstünlüğünde sona erdi.
 
FARKLI MAĞLUP ETTİ
 
Farkın vermiş olduğu rahatlıkla kadroya yer bulamayan oyunculara yer veren Edirnespor bu periyotta fazla sayı bulamadı. Bu periyodu da 72-15’lik üstünlükle geçen Edirnespor son periyoda çok rahat girdi. Son periyotta da aynı savunma anlayışını devam ettiren Edirnespor hücum organizasyonlarından da istediği sayıları bulunca maç 97-22 ev sahibi ekip üstünlüğünde sona erdi.
 
“TARAFTARDAN DESTEK BEKLİYORUZ”
 
Karşılaşmanın ardından basın açıklaması gerçekleştiren Edirnespor antrenörü Mert Köprücü kendileri açısından galibiyetin önemli olduğunu belirterek “ Rakibimiz son sırada yer almasına rağmen bu karşılaşma bizim için çok önemliydi. Rakibimiz tamamen Niğdeli gençlerden oluşturulmuş ve yaş ortalaması çok genç bir takım. Ellerinden gelen mücadeleyi sahaya yansıttılar. Onları da kutluyorum. Galip geldik ve  yolumuza istediğimiz biçimde devam ediyoruz. Bence artık grupta sıralama değişmeyecek. Sanıyorum grubu ikinci bitireceğiz ve 6’lı gruplara bu sıralamayla gireceğiz. Burada oynayacağımız 10 maçımız olacak ve Final-6’ya kalıp hedefimize ulaşmak istiyoruz. Karşılaşmada bizi sonuna kadar destekleyen taraftarlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Olin Edirne’nin maçlarına giden basketbolseverlerin bizim maçlarımıza da gelmesini çok istiyorum. Onların desteği oyuncularımızı daha çok motive edecektir. Ama ben Çankaya Üniversitesi ile Edirne’de oynayacağımız maçta hak ettiğimiz seyirci sayısına ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.