Kızılpınar Belediyespor kayıplarda

1.Amatör Küme B Grubu’nda haftaya lider durumda giren Sultanköy Belediyespor deplasmanda temsilcimiz Kızılpınar Belediyespor ile karşı karşıya geldi.

SPOR 15.01.2013 23:13:00 0
Kızılpınar Belediyespor kayıplarda
1.Amatör Küme B Grubu’nda haftaya lider durumda giren Sultanköy Belediyespor deplasmanda temsilcimiz Kızılpınar Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Temsilcimiz karşısında etkili bir futbol ortaya koyan konuk ekip Serdar(k.k) ve Tansu(2)’nun golleri ile karşılaşmadan 3-0’lık üstünlük ile ayrıldı.
 
1.Amatör Küme’de haftaya 26 puanla giren Kızılpınar Belediyespor evinde konuk ettiği Sultanköy Belediyespor karşısında istediğini elde edemedi.
 
13.00’DE BAŞLADI
 
Kızılpınar Sahası’nda Pazar günü saat 13.00’de başlayan karşılaşmaya Kızılpınar Belediyespor 1-Emre, 2-Serdar, 3-Abuzer, 4-Hüseyin, 5-Tevfik, 6-Yasin, 7-Kayhan, 8-Sinan, 9-Caner, 10-Fahrettin,11-Cihan ilk onbiri ile çıkarken, konuk ekip Sultanköy Belediyespor ise karşılaşmaya 1-Erdal, 2-Zakir, 3-Ahmet, 4-Burhan, 5-Sercan, 6-Emrah, 7-Rafi, 8-Ayvaz, 9-Tansu, 10-Gökmen, 11-Recep kadrosu ile çıktı.
 
KIZILPINAR GOL ARADI
 
Her iki takım açısından büyük öneme sahip karşılaşmaya temsilcimiz iyi başlarken, konuk ekip Sultanköy Belediyespor ise kontrollü bir futbol ortaya koydu. Taraftarının desteğini arkasına alarak sol kanattan Cihan ile etkili hücumlar geliştiren Kızılpınar Belediyespor ilk on dakikada istediği gol ve golleri bulamadı. Kızılpınar Belediyespor’un gol için yüklendiği dakikalarda konuk ekip Sultanköy Belediyespor golü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası içine gönderilen topta ters vuruş gerçekleştiren Serdar topu kendi ağlarına gönderdi.
 
FARK İKİYE ÇIKTI
 
Rakibi karşısında iyi bir oyun ortaya koymasına rağmen kalesinde şansız bir gol gören Kızılpınar Belediyespor golün şokunu üzerinden çabuk atmasını bildi. Rakip kalede sağlı sollu ataklar geliştiren Kızılpınar Belediyespor Fahrettin ve Caner ile önemli pozisyonlardan yararlanamadı. Saha zeminin çok kötü olması da futbol oynamayı zorlaştırdı. Kızılpınar Belediyespor’un beraberlik için geldiği dakikalarda etkili kontra ataklarla ikinci golü arayan Sultanköy Belediyespor 22.dakikada Kızılpınar Belediyespor’un savunmasında yaptığı hatayı iyi değerlendirdi. Rafi’nin ara pası ile hareketlenen Tansu topu ağlara göndererek farkı ikiye çıkarmasını bildi.
 
TANSU İKİNCİ GOLÜ KAYDETTİ
 
Rakibi karşısında ikinci golü kalesinde gören Kızılpınar Belediyespor oyun disiplininden tamamen koptu. Konuk ekip Sultanköy Belediyespor ise bulduğu arka arkaya gollerle karşılaşmada rahatladı. Disiplini düşen rakibi karşısında çok rahat bir futbol ortaya koyan Sultanköy Belediyespor üçüncü golü bulmakta da gecikmedi. Orta alanda hızlı çıkan Sultanköy Belediyespor Kızılpınar Belediyespor savunmasını az adamla yakaladı. Topu iyi takip eden ikinci golün sahibi Tansu şık bir vuruşla topu ağlara göndererek skoru 3-0 yaptı.
 
İLK DEVREDEN ÜÇ GOL ÇIKTI
 
İlk devrede bulduğu üç golle rahatlayan Sultanköy Belediyespor ilk devrenin kalan dakikalarında aradaki farkı korumaya çalıştı. Kızılpınar Belediyespor ise orta alandan Fahrettin ile ataklar geliştirirken, ileride Caner ile çoğalamadı. Karşılaşmanın 44.dakikasında rakibine sert müdahalede bulunan sağ bek oyuncusu Serdar ikinci sarı kartı görerek Kızılpınar Belediyespor’u bir kişi eksik bıraktı. İlk devrenin kalan dakikalarında her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol sesi çıkmayınca ilk devrede Sultanköy Belediyespor’un 3-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı.
 
TEMSİLCİMİZ FARKI İNDİRMEYE ÇALIŞTI
 
Müsabakanın ikinci devresinin başlaması ile birlikte Kızılpınar Belediyespor farkı indirmek için yüklenmeye çalıştı. Golü bir an önce bulmak isteyen Kızılpınar Belediyespor taraftarının da etkisi ile iyice etkinliğini hissettirmeye başladı. Kendi yarı alanından çabuk çıkan Kızılpınar Belediyespor Sultanköy Belediyespor defansını geçmede zorlandı. Rakibi karşısında üç farklı üstünlüğünü sürdüren Sultanköy Belediyespor ise rakibini az adamla yakalamasına rağmen önemli pozisyonlardan yararlanamadı.
 
ŞAMPİYONLUĞA YAKLAŞTI
 
Her iki takımında gol için ataklarını sürdürdüğü karşılaşmanın kalan dakikaları orta alan şeklinde geçti. Kızılpınar Belediyespor organize geliştirdiği ataklarda farkı indiremedi. Kalan dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmada konuk ekip Sultanköy Belediyespor’un 3-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Bu mağlubiyet ile 26 puanda kalan Kızılpınar Belediyespor zirve yarışından tamamen uzaklaşırken, Sultanköy Belediyespor ise bu galibiyet ile birlikte ligin tamamlanmasına üç hafta kala büyük avantaj elde etti.