Son altyapı çalışmaları başladı

Vize’nin tümünü kapsayacak olan son alt yapı çalışmaları başladı. Kanalizasyon inşaatının tamamlanması için ekipler aralıksız çalışıyor. Vize Belediyesinin son alt yapı çalışm

GÜNDEM 14.01.2013 23:10:00 0
Son altyapı çalışmaları başladı
 Vize’nin tümünü kapsayacak olan son alt yapı çalışmaları başladı. Kanalizasyon inşaatının tamamlanması için ekipler aralıksız çalışıyor. Vize Belediyesinin son alt yapı çalışması olan kanalizasyon şebekesi yapımı için ihaleyi alan ve iş ortağı olan Erna Ltd. Şti.ile Özbay Ltd. Şti. firmaları çalışmalara başladılar.
 
BİR AYDA TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR
 
Geçici deşarz noktası olan Düzova köprüsünden başlayan çalışmalarda 600’lük beton boru (büz) döşeyen ve belirli noktalarda bacaları yerlerine koyan ekipler 250 m uzunluğunda yol aldılar. 1.90 m akar kotlu olacak şekilde döşenen büzler için 2.30 m derinliğinde kanal açılıyor. Başlangıç noktasından itibaren 600’lük hat döşenmesinin ardından 500’lük, 400’lük ve 300’lük ana toplayıcı hatların yapımına devam edilecek. Hava şartlarının uygun olması halinde ekiplerin 1 ay gibi bir sürede, eski Düzova yolunu takip ederek üniversite inşaatının bulunduğu kısımdan şehrin güneyine ulaşması planlanıyor.
 
EN ÖNEMLİ VE EN MALİYETLİ ÇALIŞMA
 
Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz “Bizlerin birçok konuda elini kolunu bağlayan kanalizasyon çalışmaların başlamış olması oldukça sevindiricidir. Kanalizasyon ilçemizin en son, en önemli ve en maliyetli altyapı çalışmasıdır. Daha önceden içme suyu şebekesi yapımı ve elektrik hatlarının yer altına alınması çalışmaları için kazılan ilçemiz cadde ve sokakları son kez yeniden kazılacak. Böylelikle çalışmaların bitmesinin hemen ardından belediye olarak vatandaşlarımıza uzun süredir sıkıntı yaşatan ilçe içerisindeki bozulan yolların yapımına başlayacağız. Daha önceden de söylediğimiz gibi, bizler bugünler için değil, yarınlar için çalışıyoruz. Bugün en güzel şekilde yapılacak olan yolun, yarın kazılacak olması sadece göz boyamak amacıyla yapılmış olan bir çalışmadan öteye gitmeyecek. Daha önceki alt yapı çalışmalarında sabır ve destekleri ile bizlere güç veren Vize halkının, kanalizasyon çalışmaları esnasında da bizlere aynı sabır ve desteği vereceklerine gönülden inanıyorum. Son altyapı çalışmamız olan kanalizasyonun ardından üst yapı çalışmalarına süratle ve gönül rahatlığıyla başlayacağız” dedi.
 
MALİYET 6 MİLYON TL
 
23 Kasım 2012 tarihinde işyeri teslimi yapılan kanalizasyon şebekesi inşaatı 540 gün içerisinde tamamlanacak. İhaleyi alan firmanın 2014 yılı mayıs ayına kadar işi bitirmiş olması gerekiyor. Çalışmalar 6 milyon TL’ye mal olacak.
 
ARITMA TESİSİ YAPIMI İÇİN TEKLİFLER BUGÜN ALINACAK
 
Düzova köprüsünün doğusunda bulunan ve Belediye tarafından kamulaştırması yapılan 15 dönümlük arazide yapılacak olan Arıtma tesisi içinde teklifler 16 Ocak 2013 tarihinde alınacak. DSİ 11. Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi 05.12.2012 tarihinde yapılan ve ön yeterlilik başvuruları alınan firmalar, tekliflerini bu tarihte verecekler. En düşük fiyat teklifini veren firma ile sözleşme imzalanmasının ardından tahminen şubat ayında inşaat yapım çalışmalarına başlanacak. Çalışmalar 12 ay sürecek.
 
Marmara Haber Merkezi