Sağlığına kavuşmak istiyor

Tekirdağ'da bir markette çalışan 23 yaşındaki Refiye Yılmaz, hastalığı nedeniyle zor günler geçiriyor. Refiye Yılmaz, 'İnce bağırsağımda tümör tespit edildi. Şu anda 22 santimlik bir metal p

GÜNDEM 14.01.2013 23:02:00 0
Sağlığına kavuşmak istiyor
 Tekirdağ'da bir markette çalışan 23 yaşındaki Refiye Yılmaz, hastalığı nedeniyle zor günler geçiriyor.  Refiye Yılmaz, "İnce bağırsağımda tümör tespit edildi. Şu anda 22 santimlik bir metal pipetle yaşıyorum. Acilen ince bağırsak nakli olmam gerekiyor. Bu gerçekleşirse sağlığıma kavuşacağım" dedi.
 
Emekli Mustafa ve ev kadını Esma Yılmaz çiftinin iki kızından biri olan Refiye Yılmaz’ın, 7 yıl önce başlayan ağrıları nedeniyle gittiği hastanede 'Gardner Sendromu' hastası olduğu tespit edildi.
 
TEDAVİ PARASI BULUNAMADI
 
Babası da bu hastalığın pasif taşıyıcı olan Refiye Yılmaz'ın 2008 yılında bağırsağı alındı. 6 ay önce ince bağırsağında da tümör olduğu belirlenen Yılmaz'ın tedavisi Türkiye'de yapılamayınca, ailenin yaptığı araştırmalarda hastalığın tedavisinin Amerika'nın Miami kentinde gerçekleşebileceğini öğrendi. Ancak emekli baba, 1 milyon liraya mal olan tedavi parasını bulamadı.
 
DAHA ÖMRÜMÜN BAHARINDAYIM
 
Ailesine maddi destek sağlamak için bir markette çalışan Refiye Yılmaz, "Daha ömrümün baharındayım. Ölmek istemiyorum, yaşamak istiyorum. Lütfen bana yardım eden birileri olsun. İnce bağırsağımda tümör tespit edildiğinden beri beslenemiyorum. Tedavi olmazsam 6 aylık ömrünün kaldığını öğrendik. Hastalığımı öğrendikten çok kısa süre sonra geçirdiğim ameliyatla kalın bağırsağım tamamen alındı. Şu anda 22 santimlik bir metal pipetle yaşıyorum. Acilen ince bağırsak nakli olmam gerekiyor. Bu gerçekleşirse inşallah sağlığıma kavuşacağım" dedi.
 
KULLANDIĞIM BİR KUTU İLAÇ 3 BİN LİRA, 
 
Fenalaştığında kendisine Tekirdağ'daki hastanelerde müdahale yapılamadığını, acil olarak Çapa Tıp Fakültesi'ndeki doktoruna götürülmesi gerektiğini belirten Yılmaz, “Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kontrolüm devam ediyor. Kullandığım bir kutu ilacın fiyatı 3 bin lira. İlaç Türkiye'de olmadığı için yurt dışından getirtiyoruz. Babam ilaçları alabilmek için bankadan kredi çekti. Şimdi de bir şirkette gece bekçiliği yapıyor. Ameliyat olmazsam yaşamıma devam edemeyeceğim” dedi.
 
BİRİLERİ SESİMİZİ DUYSUN
 
Kızının hayatta kalması için çok az vaktinin kaldığını belirten baba Mustafa Yılmaz ise kızının gözleri önünde eridiğini, kendisinin ise çaresiz olduğunu belirterek “Ne olur birileri sesimizi duysun, bize yardım etsin” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi