En fazla takip edilen üçüncü dünya lideri

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Obama ve Chavez'den sonra twitter'de en fazla takipçisi olan üçüncü dünya lideri. 2011'de liderler sıralamasında 11. sırada bulunan Gül, 2012 yılında takipçi sayısında yaÅ

GÜNDEM 14.01.2013 22:39:00 0
En fazla takip edilen üçüncü dünya lideri
 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Obama ve Chavez'den sonra twitter'de en fazla takipçisi olan üçüncü dünya lideri. 2011'de liderler sıralamasında 11. sırada bulunan Gül, 2012 yılında takipçi sayısında yaşanan patlama ile üçüncü sıraya yükseldi.
 
EN FAZLA TAKİP EDİLEN LİDER OBAMA
 
Son yıllarda siyasilerin de yoğun olarak kullanmaya başladığı sosyal paylaşım sitesi Twitter'a dünyanın önde gelen liderleri de kayıtsız kalmıyor. Digitaldaya adlı internet sitesi Twitter'de en fazla 'takipçisi' olan devlet ve hükümet başkanlarının listesini yayınladı. Aralık 2012 itibari ile dünyada en fazla takipçisi olan lider, ABD Başkanı Barack Obama. Obama'nın 24,6 milyon takipçisine karşın, Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in takipçi sayısı 3,8 milyon.
 
ABDULLAH GÜL, 3. SIRADA
 
Üçüncü sırada ise 2,5 milyon takipçisi bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül geliyor. Gül'ü sırasıyla Ürdün Kraliçesi Rania, Rusya Başbakanı Medvedev ve Brezilya Cumhurbaşkanı Rousseff izliyor. Eylül 2009'dan itibaren Twitter hesabı bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2011 senesinde dünya liderleri sıralamasında 11. sırada yer alırken, her geçen gün artan takipçi sayısı ile bugün 2,6 milyon takipçiye ulaştı. Mayıs 2007'den itibaren Twitter'i kullanan Obama ise özellikle son seçim kampanyasında sosyal medyayı ağırlıkta kullanarak günümüzde 25 milyon ile en fazla takip edilen lider konumunda. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2,2 milyın takipçisine karşın Almanya Başbakanı Angela Merkel'i 40 bin ve Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'yi 340 bin takip ediyor.
 
Marmara Haber Merkezi