Doğalgazda rekor

Geçen hafta yaşanan dondurucu soğuklar ve kar yağışı nedeniyle, Türkiye’nin günlük doğalgaz tüketimi 187 milyon metreküpe (10 Ocak 2013) kadar çıktı. Bu rakam, günlük doğalgaz tüketiminde Cu

EKONOMİ 14.01.2013 22:08:00 0
Doğalgazda rekor
 Geçen hafta yaşanan dondurucu soğuklar ve kar yağışı nedeniyle, Türkiye’nin günlük doğalgaz tüketimi 187 milyon metreküpe (10 Ocak 2013) kadar çıktı. Bu rakam, günlük doğalgaz tüketiminde Cumhuriyet tarihinin rekoru oldu.
 
5’TE 1’İ İSTANBUL VE ÇEVRESİNDE
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, geçen hafta boyunca Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk havalar ve kar yağışının, doğalgaz tüketiminde ciddi bir artışa neden olduğunu ve bir gün içerisindeki kullanımında en yüksek tüketim seviyesine ulaşıldığını belirtti.  Geçen yılın Ocak ayında günlük ortalama tüketimin 170 milyon metreküp, Şubat ayında ise 164 milyon metreküp seviyesinde gerçekleştiğini ifade eden Yıldız, ”10 Ocak 2013 tarihinde ise günlük doğalgaz tüketimi 187 milyon metreküp seviyesine çıktı. Bu, bugüne kadar görülen en yüksek tüketim rakamıdır” bilgisini verdi. Doğalgaz tüketiminin yaklaşık 5’te 1’i İstanbul ve civarında gerçekleşirken, Marmara Bölgesi’nin yoğun tüketime sahip olduğunu belirten yetkililer, sanayinin de ağırlıkla Batıda olması nedeniyle sisteme yukarıdan LNG girdiğini ifade etti.
 
Marmara Haber Merkezi