Bağlık’ta mağduriyet yok

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, önceki gün saat 15.00’da İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu’nun dile getirdiği iddialar hakkında aÃ

GÜNDEM 13.01.2013 21:50:00 0
Bağlık’ta mağduriyet yok
 Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, önceki gün saat 15.00’da İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu’nun dile getirdiği iddialar hakkında açıklamalarda bulundu.
 
MAĞDURİYET YOK
 
Yalan yanlış açıklamalarla insanların kafasının karıştırılmaya çalışıldığını söyleyen Ali Ertem, Mustafa Ordu’nun iddia ettiği gibi, Bağlık Mahallesi sakinlerinin herhangi bir mağduriyetinin söz konusu olmadığını söyledi. Bağlık Mahallesi’ndeki imar uygulamalarının 4,5 ve 6 kat olarak çeşitlilik gösterdiğini belirten Ertem, “Narin Park konutları proje aşamasındayken yaptığımız imar uygulaması düzenlemesi ile Bağlık Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların haklarının yenmemesi adına kat sayılarının ortalamasını aldık" dedi.
 
NARİN’DE DE AYNI BAĞLIK’TA DA
 
Bağlık Mahallesi’nde de Narin Park’ta da emsal değerinin 2 olduğuna dikkat çeken Ali Ertem, “Bağlık Mahallesi’ndeki vatandaşımız 1000 metrekarelik arsasına, yüzde 40 kullanım alanı ile 2 bin metrekarelik bina yapabiliyor. Narin Park’ta ise kullanım alanını yüzde 20'ye çektik. Narin Park'ta da, Bağlık'ta olduğı gibi bin metrekarelik arsaya 2 bin metrekarelik bina yapılıyor. Narin Park’taki binalar da Bağlık’taki binalar gibi emsal 2 alınarak inşa edildi” ifadelerini kullandı. Narin Park’taki projelerde, ilçenin diğer noktalarında olduğu gibi inşaat yapılması halinde otopark, havuz ve çocuk parkları gibi alanlara yer kalmayacağını belirten Ali Ertem, “Bu uygulama ile gerçekleştirilmek istenen asıl amaç, binaların katlarını, emsal sınırını geçmemek şartı ile yüksek yapıp, sosyal yaşam alanları oluşturabilmekti” diye konuştu.
 
KAT ARTIŞI VEREMEYİZ
 
Bağlık Mahallesi’ndeki binalara kat artışı veremeyeceklerini belirten Başkan Ali Ertem, “1982’de Bağlık Mahallesi yoktu. Burası imara açıldığında, şehir merkezine oranla arsa fiyatları neredeyse yarı yarıya idi. Arsa alan vatandaşlar da buradaki kat sayısını biliyordu ve diğer bölgelerdeki arsa fiyatlarına nazaran daha ucuz olması nedeni ile bu arsaları talep ettiler. 4 kat imarlı olan yer daha ucuza satılırken, 6 kat imarlı yer daha yüksek fiyata satıldı” dedi. Ali Ertem, 4 kat imarı olan yere 6 kat imar verilmesi halinde, diğer vatandaşlara haksızlık edilmiş olacağını ifade etti. 
 
KAFA KARIŞTIRMAYA ÇALIŞIYOR
 
Narin Park’taki imar uygulamasında her hangi bir yanlışlık olmadığını ifade eden Ali Ertem, “Uygulamada yanlışlık olmadığını MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu da çok iyi biliyor. Vatandaşın bilgi eksikliğinden faydalanıp, kafa karıştırma amaçlı söylemlerde bulunuyor. Yapılan uygulamaların yasalar çerçevesinde olduğunu bile bile, ‘Çamur at izi kalsın’ mantığı ile hareket etmeye devam ediyor” dedi.
 
1 SANTİMETRE DAHİ BÜYÜME YOK
 
Mustafa Ordu’nun Namık Kemal Bulvarı üzerindeki yeşil alan hakkındaki iddialarına da değinen Başkan Ali Ertem, “Öncelikle bahse konu alanın iddia edildiği gibi 12 dönüm olmadığını söylemeliyim. Arazinin toplamı ancak 12 dönüm eder. Mevcut arazinin arka kısmında yeşil alan vardı. Biz de caddeye cephe olan yeşil alanı arka taraftaki yeşil alanla birleştirdik. Çünkü kullanım açısından ana cadde üzerinde yeşil alan olması doğru değil. Şuan ki daha kullanışlı. Buraya yapılacak bir parka mahalle sakinleri çocuklarını güvenle getirebilecek. Kapalı Spor Salonu bahse konu arazinin tam arkasında yer alıyor. Bu yer ileride ihtiyaç duyulması halinde otopark olarak da kullanılabilir. Mustafa Ordu, yeşil alanın kaydırılmasıyla arsa sahibinin arazisinde yüzde 10 büyüme olduğunu iddia ediyor. Bu uygulamayı yaparken arsada 1 santimetre dahi büyüme olursa, uygulama yapılamaz. Bu yüzden Ordu’nun iddia ettiği gibi bir büyüme söz konusu değil” şeklinde konuştu.   
 
Haber / Ahmet KARDEŞ