Kanalizasyon projesi için arazi incelendi

Sultanköy’ün Kanalizasyon Şebeke Hattı Proje ihalesinin yapılması için İmar Planlarının revizyonunun tamamlandığı bilgisini alan İller Bankası A.Ş. İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü yetki

GÜNDEM 13.01.2013 20:40:00 0
Kanalizasyon projesi için arazi incelendi
 Sultanköy’ün Kanalizasyon Şebeke Hattı Proje ihalesinin yapılması için İmar Planlarının revizyonunun tamamlandığı bilgisini alan İller Bankası A.Ş. İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü yetkilileri incelemeler ve ihale teknik şartnamesindeki esasları belirlemek üzere Sultanköy Belediyesi’ne geldi. İller Bankası İstanbul Bölge Müdürlüğü’nden gelen ekipte Yüksek Jeoloji Mühendisi Ayhan Kocalar, Çevre Mühendisi İlker Yıldız, İnşaat Mühendisi Mahmut Görer ve İnşaat Mühendisi Cansun Kılıç yer aldı.
 
SON AŞAMAYA GELDİK
 
İller Bankası A.Ş. İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü’nden gelen grup öncelikle Sultanköy Belediye Başkanı Ersin Çolpan’ı makamında ziyaret ederek, yapılacak çalışma ve süreç ile ilgili bilgi aldı. Ziyarette konuşan belediye başkanı Ersin Çolpan, 10 yıl içinde kanalizasyon şebekesinin yapılamadığını ifade ederek “Bu problemin çözülebilmesi için 2009 yerel seçimi ile göreve geldikten sonra İller Bankası Genel Müdürlüğüne başvuruda bulunmuştur. Ancak yapılan çalışmada mevcut imar planlarının ve hali hazır haritanın beldemizin güncel durumunu yansıtmadığı ve bu imar planlarına göre hazırlanacak bir kanalizasyon projesinin uygulanabilir olmadığını öğrendik. 2009 yılından bugüne kadar halihazır haritamızı tamamladık ve geçen ay da imar planlarımızın revizyonu meclisimizce onayladı. Artık son aşamaya geldik ve bunun haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.
 
İHELEYİ HIZLANDIRMAK İÇİN AVANTAJ
 
Çolpan en büyük hedeflerinin projeni tamamlanması ile birlikte inşasına başlamak olduğunu belirtti. Proje Grubu yetkilileri de “Planların yapımının tamamlandığı bilgisini aldığımızda Sultanköy’e teknik inceleme ve etüd için programımızı yaptık. Her aşamasını bildiğimiz çalışmalarınızın daha hızlı ilerleyebilmesi için Genel Müdürlüğümüz ihale yapma yetkisini bizim bölgeye devretti. Belediyeniz teknik personellerinden aldığımız bilgilerle projenin teknik şartnamesini şekillendireceğiz. Aslında en önemli veri olan açık ve kapalı yolların ölçüleri daha biz gelmeden belediyeniz teknik personelince hazırlanmıştı. Bu bizim ihaleyi hızlandırmamız için avantajdır. Bundan sonra arazide yapacağımız tespitlerle terfi merkezi sayısı öngöreceğiz ve jeolojik etüd için sondaj sayısı belirleyeceğiz. Bu bilgiler kapsamında da kanalizasyon proje ihalesinin yaklaşık maliyeti belirlenecek” dedi.
 
PAZZARLIK USULÜ İLE YAPILACAK
 
İhalenin, aciliyeti ve araştırma, geliştirme sürecine ihtiyaç göstermesi dolayısı ile ihalenin Pazarlık Usulü ile yapılmasını planladıklarını belirten İller Bankası ekibi “Bu sayede ihaleye davet edilecek firmalarda, projeyi yarım bırakacak bir firma olmayacaktır. Bizim ihalenin teknik şartnamesini oluşturma ve yaklaşık maliyetini çıkarmamız maksimum 40 gün sürer. Ondan sonra da ihalenin sonuçlanma süresi var ve yaklaşık 5 gün sonra yüklenici firma ile sözleşme imzalanmış oluruz. İhaleyi alan, yüklenici firmaya yaklaşık 150 – 180 gün bir süre verilip, proje teslimi istenecek. Bu işin daha kısa sürede tamamlanması da söz konusudur” diye konuştu.
 
DESTEK SAĞLANACAK
 
İhale tamamlanır tamamlanmaz da, projeyi 25 bin kişi altındaki belediyelere sağlanan yüzde 50 hibe destekli SUKAP projesi kapsamına alarak hattın inşaatına başlanmasının sağlanacağını belirten yetkiliker “Bu işlemin belediyenizi dahil etmeyi hedefliyoruz. Amacımız Belediye kapanmadan bu çalışmayı sonlandırmak, böylece belediyeler birleştikten sonra nüfusunuz 25 bin kişinin üstünde olacak ve bu hibeden yararlanmanız mümkün olmayacak