Perilerde hedef 1'inci Lig

TKB2L C-Grubu'nda mücadele eden ve topladığı 22 puanla grubunda ikinci sırada yer alan Edirnespor Kadın Basketbol takımı, ligin 13'üncü haftasında 13 Ocak Pazar günü Edirne Mimar Sinan Spor Salonu’nda Niğde T

SPOR 11.01.2013 22:49:00 0
Perilerde hedef 1
 TKB2L C-Grubu'nda mücadele eden ve topladığı 22 puanla grubunda ikinci sırada yer alan Edirnespor Kadın Basketbol takımı, ligin 13'üncü haftasında 13 Ocak Pazar günü Edirne Mimar Sinan Spor Salonu’nda Niğde Türk Telekom’u konuk edecek..
 
Geçtiğimiz yıl kurulan ve lige geçtiğimiz sezon ilk kez katılan Edirnespor Kadın Basketbol Takımı bir yıllık bir deneyimin ardından sezon başında 1'inci Lig parolasıyla oluşturduğu kadrosu ile hedefine doğru ilerliyor. Oynadığı 12 maçın 10’undan galip gelmesini bilen Edirnenin Perileri  topladıkları 22 puanla rakibi Çankaya Üniversitesi’nin ardından ikinci sırada yer alıyor. 
 
MAÇA DAVET ETTİ
 
993 sayı üretip potasında sadece 600 sayıya izin veren Edirnespor Kadın Basketbol Takımı bu istatistiklerle C-Grubu'nun en az sayı yiyen takımı. Ligin ilk yarısında Niğde’de oynanan karşılaşmada Edirnespor rakibini 32-99 mağlup etmeyi başarmıştı. Geçtiğimiz hafta sonu Sakarya deplasmanında Sakarya Üniversitesi karşısında  69-51 galip gelen Edirnenin Perilerinde Nihan Demirkol maç başına 18,6 sayı ile en skorer oyuncu olurken, asist liderliğini 5,2 ortalamayla Halime Uykan sürdürüyor. Takımın blok ve ribaunt lideri ise Gamze Karataş. Gamze maç başına 7,1 ribaunt ve 2,0 blok ortalamalarıyla oynuyor.
 
Niğde Türk Telekom maçı öncesi Edirnespor Basketbol Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Usta bir açıklama yaparak tüm Edirnelileri maça davet etti.
 
“İYİ OYUNLA GALİBİYET İSTİYORUZ”
 
Seyirci desteğine ve ilerideki maçlar için motivasyon desteğine ihtiyaçları olduğunu belirten Usta,  şunları söyledi: “Bu sezon 1'inci Lig hedefiyle yola çıktık ve bu yolumuzda öngördüğümüz biçimde ilerliyoruz. Yönetim olarak tek hedefimiz 1. Lige yükselmektir. Bunun için de hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Yapılması ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Amerikalı oyuncumuz Susan Marie Lester ile kadromuzu güçlendirdik.  Teknik kadromuzun vereceği raporlar doğrultusunda gerekirse tekrar takviyeler yaparız. Amacımız Edirneli basketbolseverlere bir şampiyonluk sevincini de kadın basketbolcularımızın yaşatması. Edirne’de çok kaliteli bir basketbol seyircisi olduğunu biliyoruz. Ama ne yazık ki bu seyircimizin bu güne dek yeteri kadar desteğini hissedemedik. Ama artık çok güçlü bir seyirci, taraftar desteğine ihtiyacımız var. Oyuncularımız sahada üzerlerine düşeni yapıyorlar. Şimdi başarılı gidişi taraftar ve seyirci desteği ile de taçlandırmamız gerekiyor. Oyuncularımız sahada bu müthiş Edirne basketbol taraftarının yoğun desteğini görmek, hissetmek istiyorlar. Bu destekle onlara müthiş bir motivasyon verilecek ve çok daha güzel bir basketbol sahaya yansıyacak ve çok daha başarılı sonuçlar alacağız. Artık bütün şehrin 1'inci Lig havasına girmesi gerekiyor. Bunu başarabildiğimiz aman bu takım kesinlikle birinci ligde hak ettiği yer alacaktır. Öte yandan  bir ay önce kadromuza kattığımız Susan Marie Lester Pazar günü ilk kez kendi seyircimiz karşısında forma giyecek. Geldiği ilk hafta Güre Belediyesi maça gelmediği için seyircimizle tanışma fırsatı olmamıştı. Geçtiğimiz hafta da Sakarya deplasmanında geçirdiği bir mide rahatsızlığı yüzünden oynayamamıştı. Fa-kat şimdi hiçbir sağlık sorunu yok ve Pazar günü parkelerde olacak ve seyircimizle tanışacak. Tüm Edirneli basketbol severleri 13 Ocak Pazar günü Saat 12:00’de Mimar Sinan Spor Salonu’nda takımımızı desteklemeye davet ediyorum. Genç-yaşlı, kadın-erkek, çoluk-çocuk takımımızın yanında yer alalım” dedi.