Belindir’den gazetecilere kahvaltı jesti

Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy’de gören yapan basın mensuplarının 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Gününü kahvaltı organizasyonu ile kutladı.

GÜNDEM 11.01.2013 01:46:00 0
Belindir’den gazetecilere kahvaltı jesti
 Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy’de gören yapan basın mensuplarının 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Gününü kahvaltı organizasyonu ile kutladı.
 
KUTSAL BİR İŞ YAPIYORSUNUZ
 
Dün saat 09.00’da Yalı Restaurant’ta düzenlenen kahvaltıda gazetecilerle bir araya gelen Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, yılda bir kez de olsa basın mensupları ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Gazetecilerin, kurumlardan aldıkları haberleri, tarafsız bir şekilde halka ulaştırdığını ifade eden Belindir, “Kutsal bir iş yapıyorsunuz. Kar kış demeden haber neredeyse oraya koşuyorsunuz. Bu azminizden ve çalışkanlığınızdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum” diye konuştu.
 
PROJELERİN ONAYLANMASINI BEKLİYORUZ
 
Kahvaltıda Veliköy Belediyesi’ndeki son gelişmeler hakkında da basın mensuplarını bilgilendiren Başkan Hanifi Belindir, “Son meclis toplantımızda bölgemizde yapılacak olan üniversite projesinden bahsettik. Bu kapsamda yapılacak olan 2 bina için hazırladığımız projeleri Namık Kemal Üniversitesi’ne gönderdik. Eğer projelerimiz onaylanırsa, Şubat ayı sonu gibi ihaleye çıkacağız. Mart ayında yapım çalışmalarına başlayarak, çalışmaları 1 yıl içinde tamamlamayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı. 
 
2. KEZ İHALE YAPILABİLİR
 
Veliköy Belediyesi Meydan Projesi için ise müteahhit firmaya işlerine devam etmeleri konusunda tebligatta bulunduklarını söyleyen Hanifi Belindir, “Kendilerinden cevap bekliyoruz. Eğer tebligata olumlu yanıt verirlerse çalışmalara devam ederek en kısa zamanda proje yapımını tamamlayacaklar. Aksi halde Meydan projesi için belediye olarak yeniden ihaleye çıkacağız” açıklamalarında bulundu.
 
ASIL AMAÇ ERGENE’Yİ KURTARMAK
 
Veliköy Islah Organize Sanayi Bölgesi’nin OSB olması ile ilgili olarak hemen her hafta Tekirdağ Valiliği ile toplantı yaptıklarını belirten Başkan Belindir, “Islah ibaresinin kalkması için sanayi bölgemizde faaliyet gösteren fabrikaların en kısa sürede eksikliklerini gidermesi gerekiyor. Beldemizde 80 fabrika var. Hepsi de Islah OSB’ye üye olmuş durumda. Asıl hedef ise Ergene Koruma Eylem Planı dahilinde bölgedeki tüm fabrikaların atık sularının, arıtıldıktan sonra Marmara Denizi’ne deşarjını sağlamaktır. Böylece Ergene o eski parıltılı günlerine geri dönebilecek” şeklinde konuştu.
 
BAKANLIK 5 KİLOMETRE YOL YAPACAK
 
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile karayollarıyla alakalı görüşmelerde bulunduklarını ve OGS çıkış sistemi ile Veliköy Islah OSB’ye duble yol yapımı konusunda müracaatta bulunduklarını kaydeden Belindir, “Bakanımız yolun bir kısmının yapımını üstlenebileceklerini söyledi. Belindir “Bu kapsamda Sanayi Bölgemizin 5 bin 200 metrelik yolu Bakanlık tarafından yapılacak. Çalışmalara 15 Nisan’da başlanılacak” dedi. Başkan Belindir kahvaltının ardından gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.  
 
Haber / Ahmet KARDEŞ