"Atam şehri payitaht toprağım" sergisi açıldı

Serdar Akyay'ın Edirne'yi konu alan fotoğraflardan oluşan 'Atam Şehri Payitaht Toprağım' sergisi, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

GÜNDEM 11.01.2013 01:02:00 0
"Atam şehri payitaht toprağım" sergisi açıldı
 Serdar Akyay'ın Edirne'yi konu alan fotoğraflardan oluşan "Atam Şehri Payitaht Toprağım" sergisi, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
 
GÜZELLİKLERİ ORTAYA ÇIKARMIŞ
 
Edirne Valisi Hasan Duruer, Devecihan Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Sanatçımız belki memleket hasretinden, belki dışarıda olması nedeniyle Edirne'yi çok farklı görmüş. Fotoğraflardan ilk gördüğümde çok etkilendim. Edirne'nin güzelliklerini ortaya çıkaran bir sergi olmuş. Ayrıca, şehir tam anlamıyla bir şehirse orada gerçekten kültür, sanat ve sanatçılar vardır. Edirne 'de tarihi ve kültürü gereği sanata çok yakın bir şehirdir” dedi.
 
SERGİYİ GEZDİLER
 
Serdar Akyay ise 50 fotoğraftan oluşan sergisini 3,5 yıllık çalışma sonucu oluşturduğunu ve 180 derecelik açıyla çekilmiş panoramik fotoğraflardan oluştuğunu ifade etti. Açılışın ardından Vali Duruer, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertugrul Tanrıkulu, Akyay ve sanatseverler sergiyi gezdi.
 
Marmara Haber Merkezi