Öğrencilerden 'Öğretmenimizi Göndermeyin' eylemi

Edirne Plevne İlköğretim Okulu 1/B sınıfı öğrencileri ve velileri, norm kadro fazlası nedeniyle sınıf öğretmenleri Saadet Yetikcan'ın Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'ne tayin edileceğini öğreninc

GÜNDEM 11.01.2013 00:52:00 0
Öğrencilerden
 Edirne Plevne İlköğretim Okulu 1/B sınıfı öğrencileri ve velileri, norm kadro fazlası nedeniyle sınıf öğretmenleri Saadet Yetikcan'ın Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'ne tayin edileceğini öğrenince, eksi 5 derecede okul önünde 'Öğretmenimizi göndermeyiz' eylemi yaptı.
 
Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü, mevzuat gereği Uzunköprü'de ücretli sınıf öğretmenleri olduğu gerekçesiyle, 9 yıldır Edirne Plevne İlköğretim Okulu'nda görevli sınıf öğretmeni Saadet Yetikcan'ı norm kadrosu fazlalığı nedeniyle Uzunköprü'ye tayin etti.
 
ÖĞRENCİ VE VELİLERİ ÜZDÜ
 
Bu karar Yetikcan'ın okuttuğu 20 kişilik 1/B sınıfı öğrencilerini ve velilerini üzdü. Bugün saat 08.30'da öğrenciler ile velileri okul bahçesinde toplandı. Öğrenciler, 'Öğretmenimizi göndermeyin', 'Biricik öğretmenimizi bizden almayın lütfen', 'Bizi öğretmenimizden ayırmayın', 'Öğretmenimizin ektiği fidanların meyvelendiğini görmesine izin verin', 'Öğretmenimi göndermeyin, onu çok seviyorum' dövizleri açtılar. Öğretmenlerinin tayininin çıkmasına üzülen bazı öğrenciler ise gözyaşlarına hakim olamadı.
 
NORM KADRO FAZLASIYLA TAYİNİ ÇIKTI
 
Sınıf öğretmenlerinin norm kadro fazlası nedeniyle tayinini çıktığını belirten öğrenci velisi Funda Boran, "Dönem ortasında yapılan bu atamadan çocuklarımızın mağdur olacağı aşikardır. Veliler olarak konuya ilişkin kaygılarımızı dile getirmek adına Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valiliğe dilekçeler verdik. Fakat yetkililerden konuya ilişkin çokta olumlu yanıtlar alamadık. Okula yeni başlayan annesinden sonra hayatta en çok öğretmenine bağlı olan bu çocuklara öğretmenlerinin tayin nedeniyle onlardan ayrılmak zorunda olduğunu biz veliler çocuklarımıza nasıl açıklayacağız" diye konuştu.
 
UZUNKÖPRÜ’YE GİDECEK
 
Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan da mevzuat gereği, norm kadrosu fazlası olan öğretmeni Uzunköprü'ye gideceğini ifade ederek, "Uzunköprü'de ücretli öğretmen görev yapıyor. Mevzuat ve yasa gereği, norm kadrosundan dolayı öğretmenimizi tayin ettik. 2'nci dönemde öğretmenimiz yeni görev yerinde olacak” diye konuştu.
 
Marmara Haber Merkezi