Kan Bankacılığı ve Transfüzyon Tıbbi Eğitimi başvuruları bugün sona eriyor

Kan Bankacılığı ve Transfüzyon Tıbbi Eğitimi 31/12/2009 tarihli ve 27449 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 'Kan Hizmet Birimlerinde Görev Yapacak Sağlık Personelinin Eğitimi Ve Sertif

YAŞAM SAĞLIK 9.01.2013 22:57:00 0
Kan Bankacılığı ve Transfüzyon Tıbbi Eğitimi başvuruları bugün sona eriyor
 Kan Bankacılığı ve Transfüzyon Tıbbi Eğitimi 31/12/2009 tarihli ve 27449 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Kan Hizmet Birimlerinde Görev Yapacak Sağlık Personelinin Eğitimi Ve Sertifikalandırılmasına Dair Tebliğ" gereğince yapılıyor.
 
İSTENİLEN BELGELER VE BAŞVURU SÜRECİ
 
Eğitim için gerekli evraklar konusunda bilgi veren yetkililer “Eğitim için başvuru formu (Hekim ve Hekim Dışı Sağlık Personeli olarak formlar ayrıdır.), diploma ön ve arka yüz fotokopisi, çalıştığı kurum üst yazısı gerekiyor” dedi. Başvuru Formunun eksiksiz doldurulması ve çalışılan kurumun başhekimi tarafından onaylanmış olması gerektiğini ifade eden yetkililer “Diplomanın Arkalı Önlü Fotokopisi olmayan başvurular kabul edilmeyecektir. Eğitim Başvuruları Müdürlüğümüz tarafından Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi üzerinden yapıldığından başvuruda bulunan personelin diplomalarının Kamu Kurumunda çalışan personel için Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemine, özel kurumda çalışan personelin de Serbest Kaynak Yönetim Sistemine kaydının bulunması gerekmektedir. Diploması belirtilen sistemlere kayıtlı olmayan personelin eğitim başvuruları kabul edilmeyecektir. Diplomalarınızın kayıtlarının bulunup bulunmadığının veya ne şekilde kayıt yaptıracağınız konusunda Sağlık Bakanlığı Doktor Bilgi Bankası/Yardımcı Sağlık Bilgi Bankası sbu2.saglik.gov.tr/drBilgi/linkinden kontrol yaparak ilgili linkteki telefonlardan bilgi alabilirsiniz” bilgisini verdi.
 
SON GÜN 10 OCAK
 
Şahsi dilekçe ile yapılan başvurular kabul edilmeyeceğini, başvuru evraklarının personelin eğitime katılmasının uygun görüldüğüne dair çalıştığı kurum tarafından düzenlenmiş üst yazı ile birlikte Edirne Sağlık Müdürlüğü’ne gönderilmesi gerektiğini ifade eden yetkililer “Başvurular kurumun üst yazı ile birlikte en geç 10/01/2013 tarihi mesai bitimine kadar kabul edilecektir” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi