Yüksekokul proje ihalesi sonuçlandı

Veliköy Belediyesi Ocak Ayı Meclis 2013 yılının ilk toplantısını Belediye Başkanı Hanifi Belindir başkanlığında gerçekleştirdi. Gündem maddelerinin görüşülüp oybirliği ile karara bağ

EKONOMİ 8.01.2013 20:26:00 0
Yüksekokul proje ihalesi sonuçlandı
 Veliköy Belediyesi Ocak Ayı Meclis 2013 yılının ilk toplantısını Belediye Başkanı Hanifi Belindir başkanlığında gerçekleştirdi. Gündem maddelerinin görüşülüp oybirliği ile karara bağlandığı toplantıda konuşan Belindir, “Meydan projesi için 1,5 ay içinde yeniden ihaleye çıkılabilir. Yüksekokul konusunda ise proje ihalesi sonuçlandı. Şubat sonuna kadar ihaleyi yapıp çalışmalara başlanılmasını hedefliyoruz” dedi. Çerkezköy Belediyesi’ne, Veliköy Belediyesi’nin varlıkları, alacakları ve borçları ile ilgili ‘İlçe Yazısı’nın da gönderildiğini kaydeden Belindir, “Ruhsat hariç diğer bütün konularda da Çerkezköy Belediyesi’nin iznine ihtiyacımız var” dedi.
 
Veliköy Belediye Meclisi, 2013 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Bakanlık müfettişinin Meclis Toplantı Salonu’nda çalışması nedeni ile Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü biriminde dün saat 10.00’da gerçekleşen toplantıda Kani Var dışında tüm meclis üyeleri hazır bulundu.
 
ATIKSU ALTYAPI ÜCRETİ İPTAL EDİLDİ
 
Saygı duruşunda bulunulması ve bir önceki meclis karar özetinin okunması ile başlayan toplantının ilk gündem maddesinde 2013 Mali Yılı ücretlerinde yapılacak değişiklikler görüşüldü. Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nda Atıksu Altyapı Ücret Tarifesi metreküpü 0,50 TL olarak abonelere tahakkuk ettirilmesi yönünde karar alındığını anımsatan Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “Aralık Ayı faturalarında zaten yüzde 30+KDV üzerinden Atık Su bedeli ödeyen vatandaşa 2. bir atık su bedeli tahakkuk edilmiş oldu. Vatandaşlardan haklı olarak konuyla alakalı çok sayıda itiraz dilekçesi geldi. Bu nedenle Atık Su Altyapı ücretinin iptal edilmesini ve inşaat ruhsatlı şantiye su aboneliği 2013 yılı ücret tarifesini meclisin onayına sunuyoruz” dedi. İlgili gündem maddesi meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi. Başkan Belindir, atık su bedelini fazla ödeyen vatandaşların ödediği ücretin mahsup edileceğini ifade etti.
 
7 TRAFODAN 6’SI İMAR PLANINA İŞLENDİ
 
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na havale edilen ‘TREDAŞ Trafo Yerlerinin İmar Planına İşlenmesi’ konusu görüşüldü. Belde mücavir alanları içinde TREDAŞ’a ait toplam 7 trafo bulunduğunu söyleyen Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “6 trafoyu imar planına işledik. Fakat Merkez Camii yanındaki trafoyu imar planına işlemedik. TREDAŞ’tan bahse konu trafonun oradan kaldırılmasını isteyeceğiz” dedi. İmar Komisyonu’nun bu yöndeki tavsiye kararı meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.
 
12 BİN METREKARE ALAN PARK ALANI OLACAK
 
İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Çorlu-Çerkezköy Bağlantı Yolu üzerinde yer alan adalarda plan tadilatı yapılması görüşüldü. Bahse konu mevkide bulunan adalarda ticaret+konut plan tadilatı ile bin 180 kişilik nüfus yoğunluğu önerildiğini belirten Başkan Belindir, “Kişi başına 10 metrekarelik yeşil alan standardını sağlayabilmek için 12 bin metrekarelik alanın park alanı olarak plan tadilatının yapılması gerekiyor” dedi. 499 ada yanındaki alan ile AVA Plastik firmasının karşısındaki alanların plan tadilatı yapılarak park alanına çevrilmesi meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.  
 
ALACAKLARDAN VAZGEÇİLDİ
 
Toplantının son gündem maddesinde ise 6360 sayılı kanunun geçici 1. maddesi görüşüldü. Bahse konu kanunun 27. fıkrasında ‘Kanun yürürlüğe girmeden önce yolların inşa, tamir ve genişletilmesi nedeniyle tarh edilmemiş harcamalara katılım payları belediye Meclisi’nce alınmayabilir’ ibaresinin yer aldığını ifade eden Belindir, “Yasal borç tebligatı yapılmamış, kanuni karşılığı olmayan alacaklarımızdan vazgeçilmesini öneriyoruz” dedi. İlgili gündem maddesi de oybirliği ile kabul edildi.
 
GÖRAL’DAN BELİNDİR’E 3 SORU
 
Milliyetçi Hareket Partili meclis üyesi Sedet Göral, toplantının ‘Dilek ve Temenniler’ kısmında Belediye Başkanı Hanifi Belindir tarafından cevaplanması istemi ile 3 soru sordu. Yapımı bir türlü tamamlanamayan Veliköy Belediyesi Meydan Projesi ve yapımına hala başlanılamayan Yüksekokul projesinde gelinen son durumu soran Göral, 2014 Mart ayında kapanacak olan Veliköy Belediyesi’nin Çerkezköy Belediyesi’ne göndermesi gereken ‘İlçe Yazısı’ hakkında bilgi verilmesini istedi. 
 
YENİDEN İHALEYE ÇIKILABİLİR
 
Veliköy Meydan Projesi ihalesini alan müteahhit firmaya tebligat yolladıklarını belirten Başkan Belindir, yüzde 90 ihtimalle ihalenin yeniden yapılabileceğini söyledi. Konuyla ilgili Ankara’yla yapılan yazışmalar için beklenen cevabın geldiğini kaydeden Belindir, “Müteahhit firma şartları kabul edip işe devam etmezse 1,5 ay içinde yeni bir ihaleye çıkabileceğiz. Meydan projemizin çok fazla bir işi yok. Proje 3 ay içinde tamamlanır yeter ki ilk kazmayı vuralım” dedi.
 
PROJE İHALESİ SONUÇLANDI
 
Yüksekokul projesi ile ilgili proje ihalelerinin ise sonuçlandığını söyleyen Hanifi Belindir, “Şubat Ayı sonuna kadar ihaleye çıkmayı planlıyoruz. İhalenin yapılmasının ardından herhangi bir aksaklık çıkmazsa hemen yapım çalışmalarına başlanacak ve en kısa zamanda da hizmete sunulmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.
 
İLÇE YAZISINI GÖNDERDİK
 
Büyükşehir Kanunu kapsamında kapanacak olan belediyelerin bütün borçlarını, alacaklarını, varlıklarını, personel sayısını bağlanacağı ilçeye bildirmekle yükümlü olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “Konuyla ilgili yazımızı Çerkezköy Belediyesi’ne yolladık. Belediye olarak yaklaşık 2-2.5 milyon TL borcumuz, bir o kadar da alacağımız var. 160 arsamız, yaklaşık 40 adet de dairemiz var” dedi.
 
SATIŞ İÇİN BAKANLIK İZNİ ŞART
 
Daha önce satışlarla ilgili Tekirdağ Valiliği’nden izin aldıklarını anımsatan Hanifi Belindir, “Artık Gayrimenkul satışları için direk olarak İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kalem Müdürlüğü’nden izin almak zorundayız. Ruhsat hariç diğer bütün konularda da Çerkezköy Belediyesi’nin iznine ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.    
 
Haber / Ahmet KARDEŞ