Dr Özkan Yücel Kapaklı için iddialı konuştu

2009 yerel seçimlerinden bu yana yürüttüğü Karaağaç Belediye Başkanlığı süresince gerçekleştirdiği ve gerçekleştiremediği projeler hakkında açıklamalarda bulunan Dr. Özkan Yücel, bi

GÜNDEM 7.01.2013 20:48:00 0
Dr Özkan Yücel Kapaklı için iddialı konuştu
 2009 yerel seçimlerinden bu yana yürüttüğü Karaağaç Belediye Başkanlığı süresince gerçekleştirdiği ve gerçekleştiremediği projeler hakkında açıklamalarda bulunan Dr. Özkan Yücel, birleşme neticesinde Karaağaç’ın Kapaklı’ya büyük değer katacağını ifade etti. 2014 yerel seçimlerinde Kapaklı Belediye Başkanlığı’na aday olacağını açıklayan Dr. Özkan Yücel, “Başkanlığım boyunca Karaağaç’a ilkleri yaşattım. Kapaklı’ya da ilklerini yaşatacağım” diye konuştu. 
 
Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, 2014 Yerel seçimlerinde Kapaklı’dan aday olacağını belirtti.
 
KADRO ÇOK, MEMUR AZDI
 
2009 yılında yapılan yerel seçimlerle Karaağaç Belediye Başkanlığı görevini devraldığını anımsatan Dr. Özkan Yücel, “Görevi devraldığım yıl Karaağaç henüz 10 yıllık bir belediyeydi. Fakat nüfusu hızla artıyordu. Yaşanan göçler nedeni ile kısa sürede nüfusu 10 binin üstüne çıktı. Kadro sayısının çok, memur sayısının ise az olduğu bir belediye devraldım” dedi. 
 
2 MİLYON 500 BİN TL BORÇLA TESLİM ALDIM
 
Müdürlüklerin, vekil müdürlerle hizmet verdiği Karaağaç’ın memurların ve kendisinden önceki Belediye Başkanlarının özverili çalışmaları ile bugünlere geldiğini ifade eden Özkan Yücel, “Beldemizin en önemli sıkıntısı, hızla göç almasına rağmen bir karakolun bulunmamasıydı. Beldemizde bir lise yoktu” dedi. Karaağaç’ta kendi döneminden önce bir Bankamatik dahi olmadığına dikkat çeken Özkan Yücel, Belediyenin itfaiye biriminin olmadığını üstüne üstlük yaklaşık 2 milyon 500 bin TL de borcu olduğunu ifade etti. 
 
BÖLGENİN EN İYİ KARAKOLU
 
2009 yerel seçimlerinden bu yana yürüğü görevi süresi içinde, Organize Sanayi Bölgesi ve Tekirdağ Valiliği işbirliği ile Belediye bütçesinden 1 TL çıkmadan bölgenin en iyi karakolunu Karaağaç’a kazandırdıklarını söyleyen Başkan Yücel, “Bu süreçte Belediyemizin borçlarını yapılandırdık. Şuanda Karaağaç Belediyesi’nin Devlet’e olan yapılandırılmış borcu dışında hiçbir kurumu tek kuruş borcu yoktur” diye konuştu.
 
220 BİN TL TOPLADIK
 
Beldenin lise problemini çözmek amacıyla Belediye olarak ‘1 Tuğla 1000 Umut’ adlı bir proje başlattıklarını ve yapılan görüşmeler neticesinde de bugüne dek 220 bin TL topladıklarını kaydeden Belediye Başkanı Özkan Yücel, konuyla ilgili Tekirdağ Valiliği ile yapılan görüşmelerin devam ettiğini ifade etti. Toplanan paraların yalnızca okul yapımında kullanılacağını vurgulayan Başkan Yücel, “Şubat Ayı’nda Valimiz ile yapacağımız görüşme neticesinde konuyu netleştireceğiz” dedi.
 
BELEDİYEMİZE 3 BİRİM KAZANDIRDIK
 
Karaağaç’ta kendi başkanlığı dönemine kadar itfaiye biriminin faal olmadığını söyleyen Dr. Özkan Yücel, “1 itfaiye aracı satın aldık. 24 saat esasına göre çalışacak kapasitede bir itfaiye birimi kurduk. İtfaiyemiz gerek beldemizdeki gerekse bölgemizdeki yangınlara müdahalede bugüne kadar başarılı bir performans sergilemiştir” dedi. Belediye olarak ayrıca Sağlık ve Cenaze İşleri Birimi kurulduğuna dikkat çeken Yücel, gece saat 00.00’a kadar pansuman ve enjeksiyon gibi küçük müdahale hizmetlerinin bu birim tarafından vatandaşlara verildiğini belirtti. Belediyeye ayrıca Mezarlıklar birimi kurulduğunu da belirten Başkan Yücel, “Birimimiz, beldemizdeki 2 mezarlığın, belediyemizin ve Merkez Camimizin etrafını tel çitlerle çevirerek koruma ve bakım altına aldı” şeklinde konuştu.
 
SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRDİK
 
Karaağaç Belediyesi olarak Sağlık ve Cenaze İşleri, İtfaiye ve Zabıta birimleri için 3 prefabrik bina satın aldıklarını söyleyen Yücel, “Personel takviyesinin ardından yeni yıl itibari ile Zabıta birimimiz de 24 saat esasına göre hizmet vermeye başladı” dedi. Altyapı, kanalizasyon ve su hizmetlerinin de kesintisiz olarak devam ettiğini kaydeden Başkan Yücel, görev süresi boyunca, geçmiş dönemlerde yapılan yollar kadar beton yol yapıldığını belirterek, “Ruhsat verilen her eve yol ve kanalizasyon hizmeti sözü vermiştik. Bu sözü yerine getirebilmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
YOLSUZ VE KANALİZASYONSUZ YER KALMAYACAK
 
Son yapılan Beton Yol İhalesi ile Mart Ayı’ndan sonra Karaağaç’ta İmar alanları içinde Beton Yol ve Kanalizasyonsuz yer kalmayacağını ifade eden Özkan Yücel, “Yapılan 2 İmar Planı uygulaması ile Beldemize Hızlı Tren, Gümrük ve Lojistik alanı kazandırdık. Bacasız sanayi denilen, çevreye ve doğaya zarar vermeyen, atığı olmayan istihdam gücünü arttıran, Lojistik alanının bölgemize büyük değer katacağına inanıyorum” dedi. 
 
PROJELERİMİZ MECLİSE TAKILDI
 
Karaağaç’ta beldenin ortasından geçen köprünün çift şeritli olması için proje çizdirdiğini fakat projenin henüz gerçekleştirilemediğini söyleyen Başkan Yücel, “5 mahallemiz için, çocuklarımızın oyun oynayabileceği park projeleri hazırlattım. Projelerin hayata geçmesi adına iller bankasından kredi almak için meclisten yetki istedik fakat meclis bize bu yetkiyi vermedi. Beldedeki tarihi eser caminin tapusunun kamu ortaklık payından kurtulup Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devri için proje hazırladık fakat bu projemiz de meclis onayına takıldı” dedi. Beldeye meslek lisesi kazandıramamış olmanın üzüntüsünü yaşadığını belirten Yücel, “Son 15 aylık görevimiz süresince bu konu en öncelikli hedefimiz olacaktır” diye konuştu.
 
KAPAKLI’YA DEĞER KATACAĞIZ
 
Karaağaç’ın Kapaklı’ya bağlanarak, ilçeye büyük değer katacağını ifade eden Özkan Yücel, “Beldemizde 1200 metrekarelik parsellerde 4 ve 6 kat imar uygulaması var. Bu alanlar, ilçe statüsüne kavuşan Kapaklı’nın, Devlet dairelerini tahsis edebileceği uygun alanlardır. Böylece ilçe merkezinde bir sıkışma olmayacak. Kapaklı’ya altyapı sorunu olmayan, planlama sorunu olmayan değerli yerler devrediyoruz” şeklinde konuştu. 
 
BAŞKANLIĞA ADAYIM
 
2009 yılında Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir neferi olarak devlet memurluğu görevinden istifa ederek siyasete atıldığını söyleyen Dr. Özkan Yücel, “Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli’nin de dediği gibi, ‘Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben’ felsefesi ile siyasi hayatıma MHP çatısı altında verilecek her türlü görev ile devam edeceğim” dedi. 2014 yerel seçimlerinde MHP’den Kapaklı Belediye Başkanlığı’na aday adayı olacağını açıklayan Yücel, “Başkanlığım boyunca Karaağaç’a ilkleri yaşattım. Kapaklı’ya da ilkleri yaşatmak için Belediye başkanlığı’na adayım” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ