48 konut satışa çıkarıldı

Vize Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Sosyal Konut Projesi kapsamında 48 konut satışa çıkarıldı.

GÜNDEM 7.01.2013 19:57:00 0
48 konut satışa çıkarıldı
 Vize Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Sosyal Konut Projesi kapsamında 48 konut satışa çıkarıldı.
 
AYLIK 130 TL
 
Vize Kaymakamlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Vize İlçesinde TOKİ işbirliğinde yürütülen Sosyal Konut Projesi kapsamında toplam 48 adet konut (2+1) yapıldığı ifade edilerek “Konutlar, dönemsel artış uygulanmaksızın tüm taksitler sabit aylık 130 TL olmak üzere toplamda 35.100 TL’ye satışa sunulacaktır. İlgili konutlar için başvuruda bulunmak isteyen ve Vize İlçesi sınırları içerisinde en az üç yıldır ikamet edenler başvurularını şahsen 07.01.2013 / 07.02.2013 tarihleri arasında başvuru formu ve gerekli belgelerle birlikte Vize Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapmaları gerekmektedir” denildi.
 
ARANAN ŞARTLAR
 
Başvuru sahiplerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve 30 yaş ve üzerinde olmak şartlarının arandığını belirten yetkililer “Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmaz. Babası veya hem babası hem de annesi vefat etmiş yetim bekar bayanlarda yaş şartı 25 yaş ve üzeri olarak belirlenir. Konutların bulunduğu Vize ilçesi sınırları içerisinde en az üç yıldır ikamet etmek, kendisi ile eşi, velayeti altındaki çocukları ve hanede yaşayan diğer kişilerin mülkiyetinde herhangi bir konutu bulunmamak, bir hane halkı adına yalnızca bir adet başvuru yapmak,  TOKİ konutlarından satın almamış olmak ve TOKİ konut kredisi kullanmamış olmak, Sosyal Güvenlik Kuruluşlarına tabi olanların, Muhtaçlık kararı Vize SYDV tarafından tespit edilmek şartları da aranıyor” dedi.
 
BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER
 
Yetkililer başvuru için gerekli belgeler konusunda da şu bilgileri verdi: “Başvuru formu (Vize SYDV’den temin edilecektir.), Nüfus Cüzdanı fotokopilerini (bütün aile bireylerinin), İkametgah ilmühaberini (Vize ilçesi sınırları içerisinde en az 3 yıldır ikamet ettiğine dair), ayrıca, özürlü vatandaşlar özürlü kimlik kartının fotokopisini veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az yüzde 50 özürlü olduğuna dair)
 
ibraz edeceklerdir. Başvuru Sahipleri ayrıca Başvuru Formunda istenilen diğer belgeleri vermekle yükümlüdür.Eksik evrak ibraz edenler kuraya katılma haklarını kaybedeceklerdir. Başvuru şartlarına sahip olan, “En az yüzde 50 özürlü vatandaşların” ve “Diğer alıcı adaylarının” başvuruları ayrı olarak 2 kategoride kabul edilecektir. 3294 sayılı kanun kapsamında bulunan özürlü vatandaşlar için Vize ilçesinde yapılan 48 adet konutun yüzde 10’una kadar kontenjan ayrılacaktır”.
 
Marmara Haber Merkezi