Mandalı, 2012 faaliyetlerini değerlendirdi

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı 2012 yılında beldede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

GÜNDEM 6.01.2013 20:04:00 0
Mandalı, 2012 faaliyetlerini değerlendirdi
 Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı 2012 yılında beldede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 
45 BİN METREKARE ASFALT YAPILDI
 
Kapaklı’da 2012 yılında beton ve asfalt yol çalışmaları yapıldığından dolayı alt yapı çalışmalarında eksik kalan bölgelerin alt yapı hizmetlerinin tamamlanması çalışmaları da yapıldığını belirten Mandalı “Bu kapsamda yaklaşık olarak 10 bin metre uzunlukta muhtelif çaplarda yağmur suyu hattı döşenirken, yaklaşık 165 adet yağmur suyu muayene bacası ve yeterli miktarda yağmur suyu ızgara ve mazgalları döşeme işi tamamlandı. Kapaklı’da bu yıl Atatürk Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi ve İsmetpaşa Mahallesi’nde asfalt ve beton yol yapım işi yapıldı. Bu kapsamda yaklaşık olarak 26 bin 250 metreküp C20 betonarme betonu kullanılarak 175 bin metrekare beton yol yapıldı. Toplamda yaklaşık 25 bin ton asfalt (Binder ve Aşınma asfaltı) malzemesi kullanılarak 45 bin metrekare asfalt yol yapımı tamamlandı” dedi. 
 
TAŞAN DERELER DÜZENLENDİ VE TEMİZLENDİ
 
Yoğun kış şartları dolayısıyla Kapaklı’da 2012 yılında Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait; 2 adet  grayder, 3 adet lastikli kepçe, 2 adet kiralık lastikli kepçe, 2 adet büyük kamyon, 2 adet küçük kamyon, 2 adet traktör, 1 adet traktör kepçe, 2 adet kuka ve 2 adet vidanjör olmak üzere yağmur ve sel ile başarılı bir şekilde mücadele edildiğini söyleyen Mandalı “Bu kapsamda taşan dereler düzenlendi ve temizlendi. Dere yatakları temizlendi. Izgara ve mazgallar açıldı. Su basan binaların bodrum katları ve girişleri vidanjörler ve kukalar ile çekildi. Kapaklı yoğun kar yağışı ve kış şartlarına sahip olan bir bölge olduğundan dolayı yağmur, kar yağışı ve don olaylarının olduğu aylarda gerekli yol açma, tuzlama ve kimyasal solüsyon serpme çalışmaları aralıksız olarak devam etti. Belediyeye ait 2 adet grayder, 3 adet lastikli kepçe, 2 adet kiralık lastikli kepçe, 2 adet büyük kamyon, 2 adet küçük kamyon, 2 adet traktör, 1 adet traktör kepçe, 2 adet kuka ve 2 adet vidanjör bu işler için kullanıldı. Bu işlerde 50 ton tuz ve bin kilogram kimyasal solüsyon kullanıldı” diye konuştu.
 
PARKE TAŞLARININ YENİLEMESİ YAPILDI
 
Fen İşleri Müdürlüğü’nün 2012 yılında yapmış olduğu yol çalışmalarını da değerlendiren Mandalı “Çeken Caddesi, Güven Caddesi ve Eskicamii Caddesi parketaş yollarının bozulan ve çöken toplam bin 700 metrekarelik bölümünün yenilenme çalışmaları tamamlandı. İsmetpaşa Mahallesi Levent Caddesi bozulan parketaş yolun çöken bozulan bölümlerinin parke taşlarının yenilenmesi çalışmaları yapıldı. İtfaiye garajı içine taşıt parkuru ve ek hizmet binası yapım işine başlanıldı. Ek Hizmet Binası işi tamamlanarak hizmete açıldı. Turgut Özal Caddesi fidanlığın sökülen dikenli tellerinin yenilenmesi işi yapıldı. İsmetpaşa Mahallesi su deposunun bulunduğu 45. Sokak’ın tıkanan ve kırılan yağmur suyu tahliye kanalının büzlerinin yenilenmesi işi yapıldı. Kazak Gölü mesire alanı göl temizleme işi yapıldı. Çıkan sazlar, yosun, otlar ve balçık Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı araçlar ile kaldırıldı” dedi.
 
YENİ HATLAR DÖŞENDİ
 
Kapaklı’da yapılan kanalizasyon çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan İrfan Mandalı “Fen İşleri Müdürlüğü 3 kişilik arıza ve bakım ekibi oluşturuldu. Bu ekip bozulan asfalt yollara soğuk asfalt uygulaması, bozulan beton yollara beton dökme işleri ve bozulan kilitli parke taş yolların parke taşlarının yenilenmesi işlerini yaptı. Vatan Caddesi, Şafak Sokak, Akyer Sokak ve Yıldız Caddesinin bir bölümü mevcut 200’lük kanalizasyon şebeke hattı yetersiz kaldığı için söküldü. Ve yerine 500’lük 2 bin metrelik yeni hat döşendi. Vatan Caddesi, Turgut Özal Caddesi, Yıldız Caddesi ve Aynur Caddesi’nin (Hacılar çeşmesinden yeni mezarlığa kadar olan bölümü) kaldırım bordürü döşeme işi tamamlandı. Kaldırım tabanına dolgu malzemesi serildi. Hürriyet Caddesi eski Belediye arkası bazı yerlerinde bozulan kilitli parketaş yolun bozulan yerlerinin tamiratları yapıldı” bilgisini verdi.
 
PANELÇİT İLE ÇEVRİLDİ
 
Kapaklı içerisinde bulunan park ve bahçelerin yürüyüş yolları, yol bordürleri ve parketaş kaplamalarının tamamlandığını belirten Mandalı “Gazi ilköğretim okulu müdür odasının dökülen sıva tamiratları yapıldı. 2. ve 3. katlarda kırılan seramik ve fayansların tamiratları yapıldı. Parkların eksik kalan betonlarının tamamlanması ve bozuk olan betonların kauçuk döşeme zeminine hazır hale gelmesi için şap betonu dökme işleri yapıldı. Park ve bahçelerde alımı yapılan oyun gruplarının çevresi panelçit ile çevrildi. Bu kapsamda Fulya Sokak’ta bulunan park, Bahçelievler Parkı, İsmetpaşa da bulunan 3 adet park, Fatih Camii Parkı, Erol Buz Parkı,  Palmiye Sokak’ta bulunan park, Akyer Sokak’ta bulunan park, Atatürk Mahallesi dere kenarında bulunan park ve Yuvamdaki park panelçit ile çevrildi. Vahit İnce üst geçidinin altına çocukların yola çıkmalarını önlemek amacıyla korkuluk ilavesi yapıldı” dedi. 
 
YOL ÇALIŞMALARINI YAPILDI 
 
Kapaklı-Karaağaç arası yaklaşık 2 bin 750 metrelik Kadastrol yolun açılması ve stablize malzeme serilip sıkıştırılarak yolun kullanıma açılması işinin tamamlandığını ifade eden Mandalı “Bu yolun yapımı için yaklaşık olarak 7 bin ton mekanik yol malzemesi kullanıldı. Cadde ve sokaklara direkli yol tabelası dikme işleri 2012 yılında da devam etti. Kurtuluş Caddesi dere üstü köprüsü ile Kenan Evren Caddesi dere üstü köprüsü yapım işi tamamlandı. Daha sonra yağan yoğun yağmur ve sel dolayısıyla bozulan Kenan Evren Caddesi üstündeki köprünün bir kısmı sökülüp yeniden yapıldı. Bahçelievler Mahallesi içme suyu hidrofor binasının yapım işi yapıldı. Kazak gölü içinde 2 bin metrekarelik kilitli parketaş yol yapıldı. Mithatpaşa Caddesi, Yıldız Caddesi, Vatan Caddesi ve Yaşar Doğu Caddesi asfalt yama çalışmaları yapıldı, bu caddelerde 4.bin ton asfalt yama malzemesi kullanıldı. Yağmur suyu hatları ile kanalizasyon hatları muayene bacalarının içleri temizlendi. Yoğun şekilde yağan yağmur ve sel dolayısıyla bozulan asfalt, beton, kilitli parketaş ve stabilize yolların tamiratları ve malzeme serme, sıkıştırma işleri yapıldı” şeklinde konuştu. 
 
KORKULUKLARIN MONTAJI YAPILDI
 
Derelerin ıslahı ve genişletme çalışmaları kapsamında 1 adet eks kavatör ve 2 adet kamyon ile derelerin içlerinin temizlenip genişletildiğini söyleyen Belediye Başkanı Mandalı “Bahçelievler Mahallesinde bulunan 800’lük yağmur suyu hattının tıkanan 30 metrelik bölümü sökülerek yenilendi. Kazak gölü içerisinde 17 adet, İtfaiye Garajında 1 adet, Akyer Sokak’ta bulunan parkta 1 adet, Atatürk Mahallesi dere kenarında bulunan parkta 1 adet olmak üzere toplamda 20 adet olan  Gazeboların taban betonları döküldü. Gazeboların montajları tamamlandı. Kazak gölü mesire alanı içerisinde bulunan gölün çevresine toplam 700 metre uzunlukta korkuluk için hatıl betonu kalıp çakma ve beton dökme işleri bitirildi. Korkulukların montajı yapıldı” diye konuştu.
 
“DİLEKÇELERE CEVAP VERDİK”
 
Yıl içinde 495 vatandaştan gelen fosseptik kuyusu çekimi dilekçesini dikkate alarak çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Mandalı “Bunların tamamı çekildi. Kanal bağlantısı için ise müracaat eden kişi sayısı 141’dir. Bunlardan 135 tanesinin bağlantısı yapıldı. Yıl içerisinde kanal bağlantısı yapılayamayan 6 dilekçe var. Bunlardan 4 tanesi bağlantı mesafesi uzak olmasından dolayı yapılamadı. Diğer iki dilekçe ise yılsonuna denk geldiği için 2013 yılına sarktı. İsmetpaşa Mahallesi’ndeki park revize çalışmaları devam edildi; taşları yenilendi, bozuk masalar kaldırılarak yerine yeni bankların montajı yapıldı. Yuvam parkının bankları yerine montajı yapıldı. Şikayet üzerine elektrik direklerine kadar uzanan 1 ağacın dalları budandı” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi