Kaymakam Dınkırcı’dan derneklere iade-i ziyaret

Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, ilçede faaliyet gösteren Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Keşan Muhtarlar Derneği, Türk Hava Kurumu Keşan Şubesi, Keşan Şehit ve Gaziler Derneği ile KeÅ

GÜNDEM 6.01.2013 19:31:00 0
Kaymakam Dınkırcı’dan derneklere iade-i ziyaret
 Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, ilçede faaliyet gösteren Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Keşan Muhtarlar Derneği, Türk Hava Kurumu Keşan Şubesi, Keşan Şehit ve Gaziler Derneği ile Keşan Türkü Dostları Derneği’ne iade-i ziyarette bulundu.
İLK ZİYARET ŞOFÖRLERE
Kaymakam Bekir Dınkırcı ilk iade- i ziyareti saat 10.30’da Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’na yaptı. Burada Oda Başkanı İhsan Ulusoy tarafından karşılanan Dınkırcı, oda hakkında genel bilgiler aldı. Ziyarette ilçe ile ilgili trafik sorunları, esnaf için ana yoldan geçen yabancıların ilçe merkezine çekilerek alış veriş yapmalarının sağlanması, bunun için de otoparkların geliştirilmesi gerektiği konularında karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.
GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU
Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı saat 11.00’da da Keşan Muhtarlar Derneği’ne iade-i ziyarette bulundu. Kaymakam Bekir Dınkırcı burada Dernek Başkanı Abdullah Kemik ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanırken, ziyarette köy ve mahalle muhtarları da hazır bulundu. Ziyarette konuşan Dınkırcı, muhtarlara özel İiare, KÖYDES ve Trakya Kalkınma Ajansının 2013 yılı için açılan 21 milyon TL proje kaynakları için şirket, birlik ve kooperatif olarak başvurmalarını bur tür fırsatların değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Dınkırcı, çevre il ve ilçelerde bulunan örnek alınabilecek büyük çapta sebze, meyve yetiştirilen alanların, açık ve yarı açık hayvan işletmelerinin olabildiğince tarım ve turizm fuarlarının gezilmesini isteyen Dınkırcı, önümüzdeki günlerde yapılacak olan tarım ve hayvancılık konulu konferans hakkında da bilgi verirken, ziyarette hayvansal üretimden para kazanılmasının tek yolunun silajlık mısır ve yem bitkilerinin ekimine ağırlık verilmesi, alternatif turizm çeşitliğinin arttırılması ve köy sorunları hakkında karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.
SİVİL HAVACILIĞIN GELİŞTİRİLMESİ
Muhtarlar Derneği ziyaretinden sonra saat 11.30’da THK (Türk Hava Kurumu) Keşan Şubesi’ne iade-i ziyarette bulunan Kaymakam Bekir Dınkırcı burada Şube Başkanı Hidayet Başar ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Burada sivil havacılığın geliştirilerek gerekli alt yapı çalışmalarından sonra bölgede balon ve hava fotoğrafçılığı yapılabileceği ve alternatif turizm çeşitliliği üzerinde karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.
TÜRKÜLER KÜLTÜRÜMÜZÜN BİR PARÇASI
THK (Türk Hava Kurumu) Keşan Şubesi ziyaretinden sonra saat 14.00’da Keşan Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne iade-i ziyarette bulunan Kaymakam Dınkırcı, Dernek Başkanı Ferhat Dönmez ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Dernek faaliyet ve programları, ülke tarihinin öğrencilere iyi anlatılması ve yerinde gezilerek geçmişin öğretilmesi konularında karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu. Son iade-i ziyaret ise saat 14.30’da Keşan Türkü Dostları Derneği’ne yapıldı. Kaymakam Dınkırcı burada Dernek Başkanı Soner Velioğlu ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Dernek faaliyet ve kursları hakkında bilgiler alan Kaymakam Dınkırcı, yeni yetişen neslin mutlaka bir enstrüman çalması gerektiğini söyleyerek türkülerin kültürümüzün bir parçası olduğunu ifade etti.
Marmara Haber Merkezi