NKÜ’nün Uluslararası “MANAGE EDU” projesi kabul edildi

Namık Kemal Üniversitesi’nin proje ortağı olarak, Karadeniz Havzası Sınırötesi İşbirliği Programı 2. Teklif çağrısı kapsamında başvurusunu gerçekleştirdiği ¨MANAGE EDU: Efficient Educat

EĞİTİM 4.01.2013 20:23:00 0
NKÜ’nün Uluslararası “MANAGE EDU” projesi kabul edildi
 Namık Kemal Üniversitesi’nin proje ortağı olarak, Karadeniz Havzası Sınırötesi İşbirliği Programı 2. Teklif çağrısı kapsamında başvurusunu gerçekleştirdiği ¨MANAGE EDU: Efficient Education Management Network for LLL in the Black Sea Basin¨ başlıklı uluslararası proje, Romanya merkezli program otoritesi ve Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi, tarafından kabul edildi ve Aralık ayında Ankara’da, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi’nde ¨Sözleşme İmza Töreni’ni gerçekleştirildi.
 
SÖZLEŞME İMZALANDI
 
 Törene, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, NKÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Proje Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Fatih Konukçu ve Karadeniz Havzası Sınırötesi İşbirliği Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan diğer başvuru sahibi kurumların yöneticileri katıldı.
 
TEŞVİK ETMESİNİ BEKLİYORUZ
 
Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Destek (IPA) fonları ile desteklenecek olan ve bir buçuk yıl sürmesi planlanan proje ile ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, bu projenin kabulünün üniversitenin uluslararası proje deneyiminin artırılması ve proje geliştirme bilincinin yaygınlaştırılmasında önemli bir adım olduğunu belirtti. Prof. Dr. Osman Şimşek, aynı teklif çağrısına üniversite adına yapılan üç proje başvurusundan birinin kabul edilmesinin, bir diğerinin de yedek listede yer alma başarısını göstermesinin üniversite  adına önemli bir gelişme olduğunu vurgulayarak, “Bu başarının akademisyenlerimizi uluslararası projeler üretmeye teşvik etmesini bekliyoruz” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi