Büyükşehir Kanunu Bilgilendirme Toplantıları Tekirdağ’da başladı

6360 sayılı, 13 İlde Büyükşehir Belediyesi ve 26 ilçe kurulması ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun kapsamında Türkiye Belediyeler Birliği tarafından va

GÜNDEM 4.01.2013 08:20:00 0
Büyükşehir Kanunu Bilgilendirme Toplantıları Tekirdağ’da başladı
6360 sayılı, 13 İlde Büyükşehir Belediyesi ve 26 ilçe kurulması ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun kapsamında Türkiye Belediyeler Birliği tarafından vali yardımcıları, il ve ilçe belediye başkanları, ilçe kaymakamları, il mahalli idare müdürleri, il özel idaresi genel sekreterleri ile konu ile ilgili personele yönelik olarak düzenlenen bilgilendirme toplantısı Tekirdağ Ramada Hotel’de başladı. Toplantılar iki hafta boyunca Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirilecek.
 
Tekirdağ’ın da aralarında bulunduğu 13 ilin büyükşehir ve Kapaklı’nın ilçe olmasını kapsayan Büyükşehir Kanunu kapsamında dün Tekirdağ’da bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
 
TEKİRDAĞ BÜYÜYEN BİR ŞEHİR
 
Ramada Otel’de düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Tekirdağ’ın gittikçe büyüyen ve gelişen yapısıyla bir adından en çok söz ettiren bir kent olduğunu belirterek, “Büyüyen Tekirdağ’da güzel bir etkinlikte bir araya geldik. Trakya Belediyeler Birliği olarak geçen sene Türkiye Belediyeler Birliği ile çok değerli projelere imza attık. Trakya Belediyeler Birliği de giderek büyüyen bir konumda. Birlikler belediyelerin tek başına yapamadıklarını yapabilme adına önemli yere sahipler. Tekirdağ büyüyen bir şehir, Trakya’da diğer iki şehrin toplamından fazla olan nüfusuyla adından en çok söz ettiren şehir. Çok hızlı bir gelişim sürecindeyiz. Sanayisinin çok hızlı gelişmesi bunun paralelinde de artık ulaşım ağının ve limanlarının da gelişmeye başlaması ile birlikte önümüzdeki dönemde daha da büyüyerek gelişecek olan bir şehir” dedi.
 
ADINDAN SÖZ ETTİRECEK
 
Tekirdağ’da yeni bir yapılanmaya ihtiyaç olduğunu ifade eden Dalgıç “Ve Tekirdağ artık büyükşehir belediyesi kanunu ile tanıştı. İnşallah büyükşehir sıfatı ile de ilin geneline vereceği standart hizmetleri ile de adından söz ettirmeye devam edecektir. Bizler bu toplantıların çok yararlı olduğuna inanıyoruz. İl belediyesi olarak aynı zamanda bir büyükşehir belediyesi olarak çalışıyoruz. Kapanan belediyelerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ancak uygulamaların nasıl olacağı konusunda bu toplantının çok yararlı olacağına inanıyorum. Geçiş sürecinde bazı uygulamaların aydınlatılması gerekiyor” şeklinde konuştu.
 
KANUNUN GETİRDİĞİ YENİLİKLER ANLATILDI
 
Bilgilendirme Toplantısında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Bilmez tarafından, 6360 Sayılı yasanın getirdiği değişiklikler ve yenilikler, yasaya göre yapılacak devir tasviye ve paylaştırma işlemleri, Mahalli idarelerde oluşan ihtiyaç fazlası personelin tespiti ve kamu kurumları devri konularında ayrıntılı bilgiler verildi. Vali yardımcıları, il ve ilçe belediye başkanları, ilçe kaymakamları, il mahalli idare müdürleri, il özel idaresi genel sekreterleri ile konu ile ilgili personelin katıldığı toplantı 2 gün boyunca devam edecek ve büyükşehir kanunu ile ilgili geçiş sürecinde yaşanan sıkıntıların aşılmasına çalışılacak.
 
Marmara Haber Merkezi