Çorlu Belediyesi Şehir Stadyumu 2013'e kaldı

Yapımına 2011 yılının Nisan ayında başlanan ve 2012-2013 sezonu ile birlikte spor kulüplerinin hizmetine sunulması öngörülen Çorlu Belediyesi Şehir Stadyumu bir türlü hizmete açılamadı.

SPOR 4.01.2013 07:26:00 0
Çorlu Belediyesi Şehir Stadyumu 2013
Yapımına 2011 yılının Nisan ayında başlanan ve 2012-2013 sezonu ile birlikte spor kulüplerinin hizmetine sunulması öngörülen Çorlu Belediyesi Şehir Stadyumu bir türlü hizmete açılamadı.
 
Çorlu Belediyesi'nin kendi imkanları ile yaptırdığı yeni futbol sahasının Tekirdağ Süper Amatör Ligi maçları başta olmak üzere amatör liglerde mücadele eden Çorlutakımlarına ve yaş gruplarının bölge şampiyonalarına ev sahipliği yapması bekleniyor.
 
“YEREL KULÜPLER MAÇLARINI BURADA YAPACAK”
 
2012 - 2013 futbol sezonu ile birlikte hizmete girmesi düşünülen ve ÇorluBelediye Meclisi'nde oy birliği ile alınan kararla adı Çorlu Belediyesi Şehir Stadyumu olarak belirlenen Tekirdağ yolu üzeri Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü binası arkasında yer alan yeni stadyumun hizmete girmesi 2013 yılına kaldı. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan şehir stadyumu ile ilgili olarak daha önce yaptığı açıklamada; "ÇorluBelediyesi Şehir Stadyumu"nda 20 bin 193 metrekare alan üzerinde 7 bin 810 metrekare suni çim kaplamalı futbol sahası yapıldı. Ayrıca seyirci ve taraftarlar için 2 bin 256 kişilik çift taraflı tribün kuruldu. Aynı tesisin içerisinde 609 metrekare alana sahip 2 katlı binada soyunma odaları, sosyal tesis bulunuyor. Yüklenici firma tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda Çorlu Belediyesi Şehir Stadyumu tamamlanma aşamasına geldi. Stadyumdaki çalışmaları tamamlanmasıyla birilikte aydınlatma ve çevre düzenlemesi yapılacak. Şehir Stadyumu hizmete girdikten sonra yerel kulüpler ve köy takımları maçlarını burada yapacak" demişti.
 
HİZMETE AÇILAMADI
 
Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ın 2012 yılının Ocak ayında yaptığı bu açıklamalarının üzerinden yaklaşık 1 yıl geçmesine karşın yeni stadyum bir türlü hizmete açılamadı.
 
Spor kulüplerinin yönetici ve temsilcilerinin yanı sıra amatör spor kulüplerinde top koşturan sporcular daTekirdağ Süper Amatör Küme, 1. Amatör Küme ve U-19, U-17 Liglerinde mücadele veren Çorlutakımlarına ev sahipliği yapacağı açıklanan Çorlu Belediyesi Şehir Stadyumu'nun bir an evvel hizmete girmesini istediklerini belirttiler.