Meclis, yılın ilk toplantısını yaptı

Kızılpınar Belediye Meclisi, yeni yılın ilk toplantısını dün Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında yapıld

GÜNDEM 2.01.2013 22:18:00 0
Meclis, yılın ilk toplantısını yaptı
 Kızılpınar Belediye Meclisi, yeni yılın ilk toplantısını dün Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında yapıldı. 
 
YAKINDAN TAKİP EDİYORUM
 
Meclis salonunda saat 14.30’da başlayan toplantıya AK Partili meclis üyeleri Pir Murat Gök ve Hüseyin Şenses dışındaki diğer meclis üyeleri eksiksiz olarak katıldı. Toplantı öncesinde, çalışmalarla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, 2012 yılında Kızılpınar Belediyesi’nin hiç durmadan çalıştığını ifade etti. Özellikle Su Deposu projesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Korkmaz, çalışmaları yakından takip ettiğini, su hattı döşeme çalışmalarının Domuz Dere mevkiine kadar tamamlandığını belirtti.
 
HER NİMETİN BİR KÜLFETİ VAR
 
“Su ve doğalgaz hattı döşeme çalışmaları sonucu bölgede yollar tahrip oldu” diyen Korkmaz, su ve doğalgaz hattı çalışmaları tamamlanmadan yol yapımına başlamayacaklarını belirtti. Yapılan yolların ikinci kez kazılmasını istemediklerini ifade eden Korkmaz “Unutulmamalı ki her nimetin bir külfeti vardır” dedi.
 
İKİNCİ DÖNEM FAALİYETE BAŞLAYACAK
 
“Su ve doğalgaz hattı çalışmasının tamamlanmasının ardından yaklaşık 15 milyon TL maliyetli bir asfaltlama çalışmasına başlayacağız” diyen Korkmaz, konuyla ilgili Ankara ile görüşmelerinin devam ettiğini söyledi. Belediye olarak bugüne kadar yaptıkları en önemli projenin Endüstri Meslek Lisesi projesi olduğunu belirten Korkmaz, “Okul 2012-2013 eğitim öğretim yılının 2. devresinde faaliyete başlayacak” dedi. 
 
SU SORUNUNU ÇÖZDÜK
 
Kızılpınar’a çok sayıda eser bıraktıklarını söyleyen Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Demirhan Deresi ve Domuz Dere’nin ıslah çalışmalarının Devlet Su İşleri Müdürlüğü’nün yatırım programına alındığını ifade etti. Beldemizin en büyük sorunu su olduğunu, belediye olarak bu sorunu çözdüklerini söyleyen Korkmaz “Şimdiki en büyük sorunu ise yollarımızdır, onu da çözüme kavuşturacağız” dedi. Kızılpınar’ın 2014 Mart Ayı itibari ile Çerkezköy’ün bir mahallesi olacağını anımsatan Faruk Korkmaz, “CHP Anayasa Mahkemesi’ne konu ile alakalı itirazda bulundu. Eğer itiraz kabul edilirse beldemiz kapanmaktan kurtulur” diye konuştu.   
 
ÖNCEDEN ALDIĞINIZ YARDIMLARDAN DA OLDUNUZ
 
Korkmaz’ın bu sözleri üzerine konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyesi Ali Kaya Bektaş, “Büyük Birlik Partisi’ndeyken yol konusunda aldığınız yardımı, iktidar partisi AK Parti’ye geçtikten sonra alamadınız. AK Parti’ye geçtikten sonra her şey daha güzel olacak demiştiniz. Şimdi önceden aldığınız yardımlardan da oldunuz. Beldemizin kapanmaması için işiniz CHP’ye mi kaldı?” derken, Faruk Korkmaz da işlerinin CHP’ye kalmadığını söyledi.
 
TATİL AYI DEĞİŞMEDİ
 
Faruk Korkmaz’ın ardından meclis toplantısı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce 2 dilekçenin gündeme alınıp alınmaması oylamaya sunulurken, dilekçeler oy birliği ile gündeme alındı. Toplantıda daha sonra 2013 yılında belediye meclisinin tatil yapacağı ay görüşülerek, 2013 yılında meclisin yine temmuz ayında tatil yapması karara bağlandı.
 
DENETLEME KURULU ÜYELERİ SEÇİLDİ
 
İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Denetleme Kurulu üyelerinin seçimine geçildi. Seçim gizli oylama ile yapılırken, Denetleme Kurulu’na meclis üyeleri Yavuz Kütük, Ahmet Günay, Ali Kaya Bektaş, Celal Yeşilyurt ve Nevzat Teker seçildi. Seçimlerin sonuçlanmasının ardından S. S. Yenişehir Konut Yapı Kooperatifi ile Kızılpınar Belediyesi arasında yapılan sözleşmeden doğan gecikme cezaları ile fazla yapılan işin mahsuplaşması konusu görüşülmesine geçilirken, konu ile ilgili meclis üyelerine bilgi veren Kooperatif Başkanı Nusret Temel, belediyenin kendilerinden alacağı olan yaklaşık 300 bin TL’ye karşılık gerçekleştirmiş oldukları 308 bin TL’lik fazla işin mahsup edilmesini istediklerini belirtti. Yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili gündem maddesi oy birliği ile Bütçe Komisyonu’na gönderildi. 
 
KOMİSYON YENİDEN GÖRÜŞECEK
 
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde İmar Komisyonu raporları görüşülerek karara bağlandı. Satılmış Besdil isimli vatandaşın 819 ada 1 parseldeki 12 bin 432,5 metrekarelik arsasına ve Müzeyyen Besdil’in 817 ada 2 parseldeki arsasına Ticaret+Konut+Turizm amaçlı inşaat taleplerini değerlendiren komisyon, konuyla ilgili detaylı bir çalışma yapılamadığı ve konunun bir sonraki meclis toplantısında tekrar gündeme alınması yönündeki karara varırken, komisyonun tavsiye kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.
 
İMAR UYGULAMASI TAMAMLANDIKTAN SONRA DEĞERLENDİRİLECEK
 
Bir sonraki dilekçede ise 847 ada 1 nolu parselde imar plan tadilatı yapılması ve kat karşılığı verilmesi konusuyla ilgili komisyon kararı görüşüldü. İmar Komisyonu’nun revizyon imar uygulaması tamamlandıktan sonra konunun değerlendirilmesi yönündeki tavsiye kararı, meclis üyeleri Nihat Malkoç, Ali Kaya Bektaş ve Celal Yeşilyurt’un red oyuna karşılık oy çokluğu kabul edilirken, Revizyon İmar Planı’nın bir sonraki toplantıda değerlendirilmesi yönündeki tavsiye kararı da meclis üyesi İbrahim Eren’in red oyuna karşılık oyçokluğu ile kabul edildi.
 
DİLEKÇELER GÖRÜŞÜLDÜ
 
Toplantının son gündem maddesinde ise dilekçeler görüşüldü. Belediye sözleşmeli personelinin ücretinin, 2013 yılında tavan ücret üzerinden hesaplanması Cevdet Öztürk’ün red oyuna karşılık oyçokluğu ile kabul edilirken, Müzeyyen ve Satılmış Besdil’in 819 ada 1 parsel ve 817 ada 2 parsel arasında kalan belediye alanının, su kuyusu açma karşılığında taraflarına terk edilmesi talebi ise İbrahim Eren’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından toplantı sona ererken, bir sonraki toplantının 6 Şubat Çarşamba günü saat 14.30’da yapılacağı belirtildi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ