Komisyon üyeleri belirlendi

6360 sayılı kanunun geçici 1. Maddesinin 1.bendi gereğince Büyükşehir belediyesine bağlanacak olan tüzel kişilikleri kaldırılan mahalli idarelerin personeli, taşınır taşınmaz malları ile hak, alacak v

EKONOMİ 2.01.2013 22:11:00 0
Komisyon üyeleri belirlendi
 6360 sayılı kanunun geçici 1. Maddesinin 1.bendi gereğince Büyükşehir belediyesine bağlanacak olan tüzel kişilikleri kaldırılan mahalli idarelerin personeli, taşınır taşınmaz malları ile hak, alacak ve borçlarının devir işlemleri komisyon üyeleri belirlendi.
 
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILACAK
 
3-4 Ocak’ta Ramada Hotel’de içişleri bakanlığından gelecek heyetle birlikte devir işlemelerini yürütecek olan komisyon’un çalışma usulleri hakkında, bilgilendirme seminerleri yapılacak.
 
Tekirdağ valisi Ali Yerlikaya tarafından Büyükşehir belediyesine bağlanacak olan kuruluşların devir işlemlerini yürütmek üzere Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı, defterdar Yusuf Atılğan, Tekirdağ Acil ve Afet İl Müdürü Recep Erol, Mahalli İdareler müdürü Nasip Ergün komisyona 5. üye devir işlemeleri yapılan kuruluşların başkanları katılacaklar.
 
SEÇİMLERE KADAR DEVAM EDECEK
 
Tekirdağ’ın Büyükşehir belediyesi olmasıyla kurumlardan devir işlemleri listeleri 6 Ocak tarihi itibarıyla tamamlanarak tasfiye komisyonuna bildirilecek. Bu süreden sonra 7 Ocak günü tüm devir işlemelerinin tamamlanmış olacağı açıklandı. Belediye başkanlarının ve özel idare genel sekreterinin, birlik başkanlarının görevlerinin büyükşehir belediyesi seçim sonuçları kesinleşinceye kadar devam edeceği açıklandı.
 
ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE TAMAMLANACAK
 
Tekirdağ Valiliği sorumluluğunda yatırım izleme ve koordinasyon kurulu başkanlığının da kuruluş çalışmaları önümüzdeki günlerde tamamlanacak. Bu koordinasyon kurulunun kimlerden ve nasıl oluşacağının Vali Ali Yerlikaya tarafından önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.
 
Marmara Haber Merkezi