Kapaklı ÇPL çok rahat 3-0

Okullar arası Genç Kızlar Voleybol İl Birinciliği maçlarında dün Kapaklı Çok Programlı lisesi Genç Kızlar Voleybol takımı ile Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı ( METEM ) Genç Kızlar Voleybol tak?

SPOR 2.01.2013 21:14:00 0
Kapaklı ÇPL çok rahat 3-0
 Okullar arası Genç Kızlar Voleybol İl Birinciliği maçlarında dün Kapaklı Çok Programlı lisesi Genç Kızlar Voleybol takımı ile Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı ( METEM ) Genç Kızlar Voleybol takımı karşı karşıya geldi. Rakibi karşısında üç sette de çok rahat bir oyun ortaya koyan Kapaklı ÇPL Genç Kızlar Voleybol Takımı rakibini 3-0 mağlup etmesini bildi.
 
Kapaklı ÇPL Genç Kızlar Voleybol Takımı karşı karşıya geldiği Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı(METEM) Genç Kızlar Voleybol Takımını rahat geçti.
 
10.00’DA BAŞLADI
 
Dün Kapalı Spor Salonu’nda saat 10.00’da başlayan karşılaşmaya Kapaklı Çok Programlı Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı Şerife, Yağmur, Fatma , Kebire, Rümeysa, Songül kadrosuyla çıkarken rakibi Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı ise sahaya Nur, Gözde, Fatma, Merve, Ebru, Elif altısıyla cıktı.
 
SETE İYİ BAŞLADI
 
İlk sette hızlı başlayan Kapaklı ÇPL çok güzel bir seri yakaladı. Saha içerisinde oyun hakimiyetini ellinde tutan Kapaklı Çok Programlı Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı rakibine sayı şansı tanımadı. Çıktığı hücumlardan ve kullandığı servislerden eli boş dönmeyen Kapaklı ÇPL  ekibi ilk teknik molaya 8-0 gibi ezici bir skorla girdi. Teknik moladan sonra oyuna yeniden hızlı giren Kapaklı Çok Programlı Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı üst üste sayılar bularak aradaki sayı farkını 10 sayıya kadar çıkarttı.
 
İLK SETİ RAHAT KAZANDI
 
Türk Tekstil Vakfı Metem Genç Kızlar Voleybol Takımı ise rakibinin hatalarından sayı bulabildi. Sayı bulmaya devam eden Kapaklı Çok Programlı Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı iki sayı daha bularak ikinci teknik molayı da 16-5’lik üstünlük ile tamamladı. İyi bir seri yakalayan Kapaklı ÇPL Genç Kızlar Voleybol takımı rakibi karşısında rahat oyununa devam etti. Türk Tekstil Vakfı Metem Genç Kızlar Voleybol Takımı aradaki sayı farkını indirmek için ne kadar mücadele etse de etkili smaçlardan kendini kurtaramadı. Kapaklı ÇPL Genç Kızlar Voleybol Takımı oyuncularından Şerife’nin karşıladığı manşetler göz  doldurdu. Oyun disiplini rakibine kaptıran Metem Genç Kızlar Voleybol takımı yaptığı servis hataları sonucu 12 sayılık bir farkla  25-13 ilk seti  Kapaklı ÇPL Genç Kızlar Voleybol Takımına  kaptırdı
 
METEM TOPARLANDI
 
İlk seti almanın rahatlıyla oyuna başlayan Kapaklı ÇPL Genç Kızlar Voleybol Takımı hızlı girdiği oyunda güzel bir seri yakaladı. Karşılıklı sayılarla başlanılan maçta oyun disiplinini bozmamak içinde iki takımda öz veride bulundu. Kapaklı ÇPL Genç Kızlar Voleybol Takımı yaptığı ataklarla iyiye giden ekip güzel bir seri ile ilk teknik molaya  8-2  önde girdi. Moladan sonra toparlanan ekip Türk Tekstil Vakfı Metem Genç Kızlar Voleybol takımı oldu aradaki sayı farkını yakalayıp öne geçen ekip sıkı bir mücadeleye girdi. Kapaklı ÇPL Genç Kızlar Voleybol takımı çabuk toparlanıp oyuna hakimiyeti koyması uzun sürmedi. Yapılan güzel smaçlarla rakibini yakalayan Kapaklı ÇPL ikinci teknik molaya 16-13 önde tamamladı
 
SKOR 2-0 OLDU
 
İkinci setin sonuna doğru oyun hakimiyetini tamamen eline alan Kapaklı Çok Programlı Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı rakibine sayı şansı tanımadı. Yaptığı her atakta hata yapan Türk Tekstil Vakfı Metem Genç Kızlar Voleybol takımı oyun disiplinden tamamen koparak hata yapmaya başladı. 20’ li sayılara önde giren Kapaklı Çok Programlı Lisesi Genç Kızlar Voleybol takımı rakibini 25-18 yenerek durumu 2-0 yaptı
 
GRUPTAKİ İDDİASINI SÜRDÜRDÜ
 
Karşılaşmanın ilk iki setini çok rahat bir oyunun ardından kazanan Kapaklı Çok Programlı Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı üçüncü sette de üstünlüğünü sürdürdü. Türk Tekstil Vakfı Metem Genç Kızlar Voleybol Takımının manşet karşılamada ki hatalarını iyi değerlendiren Kapaklı ÇPL skoru 6-0 yaptı. Hücumdan ve bir de servisten bir sayı daha bulan Kapaklı ÇPL ilk teknik molaya 8-0 önde girmesini bildi. Ekip içerisinde moral düzeyinin yüksek olduğu Kapaklı Çok Programlı Lisesi Genç Kızlar Voleybol Takımı aradaki sayı farkına 10 sayıya kadar çıkardı. Türk Tekstil Vakfı Metem Genç Kızlar Voleybol Takımı oyundan tamamen koparak sayı bulmaktan zorluk geçti. İkinci teknik molaya önde giren Kapaklı ÇPL Genç Kızlar Voleybol takımı aradaki 10 sayıda korumaya devam ederek sağlam bir savunma anlayışıyla başladığı üçüncü seti rakibine kolay sayı hakkı tanımadı. 20’li sayılara 15 sayılık üstünlük ile giren Kapaklı ÇPL Genç Kızlar Voleybol Takımı bir sayı daha bularak seti 25-11 kazanmasını bildi. Karşılaşmadan 3-0’lık galibiyet ile ayrılan Kapaklı ÇPL Genç Kızlar Voleybol Takımı gruptaki iddiasını sürdürdü.