2/B arazisi başvurularında son günler

Tekirdağ’da 2/B arazisi kullanıcılarının 6292 sayılı Kanuna göre satın alma başvuruları İl Merkezinde Defterdarlığı tarafından, ilçelerde ise Malmüdürlükleri tarafından alınmaya devam

EKONOMİ 1.01.2013 19:36:00 0
2/B arazisi başvurularında son günler
 Tekirdağ’da 2/B arazisi kullanıcılarının 6292 sayılı Kanuna göre satın alma başvuruları  İl Merkezinde Defterdarlığı tarafından, ilçelerde ise Malmüdürlükleri tarafından alınmaya devam ediliyor.
 
28 ŞBAT’TA SONA ERECEK
 
Tekirdağ Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “2/B arazileri ile ilgili olarak 1. Etap olarak nitelendirilen toplam 1010 adet taşınmazın başvuru süresi 28 Ocak 2013 tarihinde, 2. Etap olarak nitelendirilen toplam 1583 adet taşınmazın başvuru süresi 28 Şubat 2013 tarihinde sona ermektedir. Kullanıcı sayısı itibariyle aşağıdaki tabloda gösterildiği üzere toplam 2813 hak sahibi kullanıcı bulunmaktadır” denildi.
 
ÇERKEZKÖY’DE 147 TAŞINMAZ
 
Merkezde 486, Malkara’da 1 ve Şarköy’de 523 taşınma için başvuruların 28 Ocak’ta sona ereceğini belirten yetkililer, Merkezde 75, Çorlu’da 54, Çerkezköy’de 147, Saray’da 586, Malkara’da 336 ve Şarköy’de 385 taşınma için ise başvuruların 28 Şubat’ta sona ereceğini ifade etti. 2/B arazilerinde hak sahibi kullanıcıların satın alma başvurusunda bulunabilmeleri için son günlere yaklaşıldığını belirten yetkililer “2/B kullanıcılarının satış bedellerine mahsup edilmek üzere belediye ve mücavir alan sınırları içinde olan taşınmazlar için 2 bin TL, dışında olanlar için ise bin TL başvuru bedeli yatırarak satın alma başvurusunda bulunabilmektedirler. Ayrıca, satın alma başvurusunda bulunmasına rağmen başvuru bedellerini yatırmayan vatandaşlarımızın başvurularının geçerli sayılabilmesi için başvuru bedellerini 1. Etap kapsamındakilerin 28 Ocak 2013 tarihine kadar 2. Etap kapsamında yer alan hak sahibi kullanıcıların ise 28 Şubat 2013 tarihine kadar yatırmaları, bu güne kadar başvuruda bulunmayan vatandaşlarımızın ise süre sonuna kadar başvuruda bulunmaları gerekmektedir” dedi.
 
AVANTAJLARDAN YARARLANABİLİRLER
 
Söz konusu tarihlere kadar başvurularını tamamlayan hak sahibi vatandaşların, kullanılan 2B arazilerinin peşin ödemede yüzde 44, taksitli ödemelerde yüzde 30 indirimli ihalesiz doğrudan satın alınması, son beş yıl için tahsil edilen ecrimisillerin satış bedelinden indirilmesi, tapuda yapılacak işlemlerde harçtan muaf olunması ve satış bedellerinin ödenmesinde kolaylık sağlamak amacıyla; Belediye mücavir alan sınırları içerisinde 3 yılda faizsiz 6 taksit, belediye mücavir alan sınırları dışında ise 4 yılda faizsiz 8 taksitte ödenebilmesi gibi 2/B arazisi kullanıcılarına getirilen tarihi fırsat niteliğindeki avantajlardan yararlanabileceklerini ifade eden yetkililer “Hak sahibi vatandaşlarımızca 2/B başvuru bedellerinin, T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası’nın tüm şubeleri ile Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü ve Malmüdürlüklerine yatırılabilmesi mümkündür. 2/B arazileri ile ilgili bilgi için www.tekirdagdefterdarligi.gov.tr adresi, e-mail adresi ve 0282 2386502 telefonlardan her türlü soru cevaplandırılmakta ve bilgi verilmektedir. 2/B arazisi hak sahibi kullanıcısı olan vatandaşlarımızın sunulan bu tarihi fırsatlardan yararlanmaları için belirtilen son 1 ve 2 (28 Ocak ve 28 Şubat 2013) aylık sürede başvurularını eksiksiz bir şekilde yapmaları kendi menfaatlerinedir” açıklamasını yaptı.
 
Marmara Haber Merkezi