“Aydınlarımızın gözüyle Safiye Erol”

Gazeteci yazar Mehmet Nuri Yardım, 'Safiye Erol, Türk Edebiyatı için önemli bir yazardır' dedi. Yardım, Edirne Valiliği'nce düzenlenen Tarih Kültür ve Musiki Sohbetleri etkinliği kapsamında yaptığı konuşm

GÜNDEM 31.12.2012 20:13:00 0
“Aydınlarımızın gözüyle Safiye Erol”
 Gazeteci yazar Mehmet Nuri Yardım, 'Safiye Erol, Türk Edebiyatı için önemli bir yazardır' dedi. Yardım, Edirne Valiliği'nce düzenlenen Tarih Kültür ve Musiki Sohbetleri etkinliği kapsamında yaptığı konuşmada, Türk Edebiyatı'nda bilinenlerden çok, unutulan bazı yazarların büyük yetkinlikte olduğunu söyledi.
 
TÜRK EDEBİYATI İÇİN ÖNEMLİ BİR YAZAR
 
Yazar Safiye Erol'u anlatan bir kitap yayımladığını hatırlatan Yardım, “Biz millet olarak günümüzde dizilere, sinema filmlerine fazlaca bağlandık. Aslında kitapları ve yazarlarını incelesek kendi tarihimize ve edebiyatımıza yakınlaşırız. Safiye Erol'un yazdıkları hem tarihi hem de edebi nitelikte öğretici yazılardı. Bence Edirne'de Uzunköprü memleketi olması itibarıyla Erol'un hayatını anlatan kitaplar öğrencilere konu olarak anlatılmalıdır. Safiye Erol, Türk Edebiyatı için önemli bir yazardır” diye konuştu. Etkinliğe Edirne Valisi Hasan Duruer, AK Parti Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu ve vatandaşlar katıldı.
 
Marmara Haber Merkezi