Büyük bir potansiyele sahip

Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı ve beraberinde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gökhan Kıyım, İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kurtar, İlçe Milli Eğitim Şube MüdürÃ?

GÜNDEM 30.12.2012 19:50:00 0
Büyük bir potansiyele sahip
 Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı ve beraberinde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gökhan Kıyım, İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kurtar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Aras, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Çevre Sağlığı Teknisyeni Talih Esencan‘ın katılımıyla köy, belde ve özel işletmelere gezi ve inceleme ziyaretlerine devam etti.
 
İNCELEME GEZİLERİNE DEVAM ETTİ
 
Gezi ve inceleme programı kapsamında önceki gün, İstanbul yolu üzerinde bulunan Salim Un Fabrikası, Mercan Otomotiv New Holland Keşan Bölge Bayii, Keşan Fen Lisesi, Yenimuhacir İlkokulu ve Ortaokulu, Yenimuhacir Belediyesi, Yenimuhacir Beldesindeki Halk Eğitim Kursları, Hays Teksas Tekstil ve Yeniceçiftlik Köyü’nde gezi ve incelemelerde bulunuldu.
 
İŞLETMEYİ GEZDİLER
 
Kaymakam Dınkırcı ve beraberindekiler Salim Un Fabrikası ziyaretinde İşletme Sahibi Seyfi Güner tarafından karşılandı. İşletmede 20 kişinin çalıştığı ve günlük 100 ton buğdayın işlendiği bilgileri verilerek işletmenin bölümleri gezildi. Yine İstanbul yolu üzerinde bulunan Mercan Otomotiv New Holland Keşan Bölge Bayii ziyaretinde Kaymakam Dınkırcı ve beraberindekiler, İşletme Sahibi Mustafa Mercan tarafından karşılandı. Mercan ailesi olarak gıda, tarım ve otomotiv sektörlerinde faaliyette bulundukları, aile şirketi olarak bölgede 450 kişiye istihdam sağladıkları bilgisini veren Mercan, ziyaretçilere satış, servis ve yedek parça bölümlerini gezdirdi.
 
ÖĞRENCİLERLE SOHBET ETTİ
 
İşletme gezilerinden sonra Kaymakam Dınkırcı ve beraberindekiler, Yenimuhacir Beldesi sınırları içerisinde bulunan Fen Lisesini ziyaret etti. Okul Müdürü Özgür Barış Demiray tarafından karşılanan Dınkırcı, okul müdüründen okulun sorunları, öğretmen, öğrenci, derslik sayıları ve geçmiş yıllardaki uygulanan projeler, pansiyon durumu ve ulaşım konularında bilgiler aldı. Öğrencilerle de bir araya gelen kaymakam Bekir Dınkırcı, öğrencilerle meslek seçimi, kitap okuma üzerine sohbet etti.
 
ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNE HEDİYELER VERDİ
 
Yine Yenimuhacir Beldesi’nde bulanan Yenimuhacir İlkokulu ve Ortaokulu’nu da ziyaret eden Kaymakam Dınkırcı ve beraberindekiler, Okul Müdürü Hasan Balcı tarafından karşılandı. Okul müdüründen okulun öğretmen, öğrenci, derslik sayıları ihtiyaç ve sorunları hakkında bilgiler alan Dınkırcı, öğrencilerle de sohbet etti. Aynı okulda bulunan anaokulunu da ziyaret eden Kaymakam Bekir Dınkırcı anaokulu öğrencilerine çeşitli hediyeler verdi.
 
BELEDİYEYİ DE ZİYARET ETTİ
 
Kaymakam Dınkırcı ve beraberindekiler, sonraki ziyaretlerini Yenimuhacir Belediyesi’ne gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Recep Ordu ve meclis üyeleri tarafından karşılanan Dınkırcı ve beraberindekiler, belediye başkanı makam odasındaki geniş katılımın olduğu toplantıda belde hakkında geniş kapsamlı bilgiler aldılar.
 
BÜYÜK BİR POTANSİYELE SAHİP
 
Kaymakam Dınkırcı, Yenimuhacir Beldesi’nin tarım, hayvancılık, ticaret ve ulaşım açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade ederek, özellikle tarım konusunda; toprak tahlili, tarım sigortası, üretilen tarımsal ürünlerin pazarlanması, hayvansal üretimin artması ve silajlık mısır ekiminin yaygınlaşması konularına önem verilmesini istedi.
 
SAĞLIK EVİ VE KURSLARI İNCELEDİ
 
Kaymakam Dınkırcı, daha sonra Yenimuhacir Beldesinde bulunan Sağlık Evi, Halk Eğitim Merkezi Kursları ve Özen Et Lokantası’nda gezi ve incelemelerde bulundu. Yenimuhacir Belediyesi ziyaretinden sonra Yeniceçiftlik Köyü’ndeki Hays Teksas Tekstil Fabrikası’nı ziyaret eden Bekir Dınkırcı ve beraberindekiler, burada işletme sahibi ortaklarından Abdi Bayraktar ve işletme sorumlusu Hilmi Büyükbayrak tarafından karşılandı. İşletmede İpsala ve Keşan bölgesinden olmak üzere toplam 200 kişinin çalıştığı, bayan iç giyimi üzerine HAYS (Hayrettin Bayraktar, Abdi Bayraktar, Yunus Bayraktar kardeşleri ile hala oğlu Salih Deniz’in ilk harfleri ) marka ile üretim yapıldığı iç ve dış pazarda önemli bir yere sahip olunduğu belirtildi. Ayrıca fabrika yetkilileri, online satış sitelerinin ve fabrika girişinde satış mağazasının da bulunduğunu belirtti. Daha sonra işletme bölümleri gezildi.
 
SON ZİYARET KÖYE
 
Günün son ziyareti Yeniceçiftlik Köyü’ne yapıldı. Burada Köy Muhtarı Erdinç Şeftali tarafından karşılanan Kaymakam Bekir Dınkırcı’ya köyün içme suyunun yetersizliği, kanalizasyon şebekesinin eksik kalan bölümünün tamamlanması, köy içi ve giriş çıkış yollarının bakımı, ana yol üzerinde bulunulmasından dolayı acil olarak alt geçide ihtiyaç bulunduğu konularında bilgiler verildi.