Valilikten proje atılımı

Kırklareli İli Merkez İlçesi Köylerine Hizmet Götürme Birliği olarak IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İş Birliği Programı 2. Teklif Çağrısı Kapsamında geçtiğimiz günlerde Bulgar

EĞİTİM 28.12.2012 22:14:00 0
Valilikten proje atılımı
 Kırklareli İli Merkez İlçesi Köylerine Hizmet Götürme Birliği olarak IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İş Birliği Programı 2. Teklif Çağrısı Kapsamında geçtiğimiz günlerde Bulgaristan’ın Tsarevo Belediyesi ile “Daha Temiz Yarınlara” isimli projenin açılış töreni gerçekleştirildi. Proje Kapsamında Merkez İlçede Çeşmeköy, Değirmencik, Dolhan,  Kayalı, Kocahıdır, Koyunbaba, Ürünlü ve Kocahıdır Köylerinin evsel atıklarının toplanması ile sağlıklı, kaliteli yaşam ve çevre temizliği eğitimleri verilmesi amaçlanmaktadır. Bunun için 1 Katı Atık toplama aracı ve 1 kanalizasyon sistemi bakım aracı ile 130 adet çöp konteynırı alımı yapılarak ilgili yerlere dağıtımı yapılacak.
“ENDÜSTRİYEL AFETLERE KARŞI SINIÖTESİ İŞBİRLİĞİ”
Avrupa Birliği Bakanlığı'nın Ulusal Otoritesi olduğu Bulgaristan - Türkiye IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programı'nın ikinci teklif çağrısı kapsamında kabul edilen Kırklareli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün lider ortak olarak katıldığı Bulgaristan Burgaz Yangın Güvenliği ve Sivil Savunma Müdürlüğü ile yürüteceği “Endüstriyel Afetlere Karşı Sınıötesi İşbirliği” projesine ait sözleşme imzalanarak törenle proje sahiplerine takdim edildi.
BİLGİLENDİRME YAPILDI
Bulgaristan'ın Hasköy kentinde gerçekleştirilen törene Programın Yönetim Makamı olan Bulgaristan Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nikolay Nankov, Ulusal Otoritesi olan Avrupa Birliği Bakanlığı Uzman Yardımcısı Mustafa Ünsoy ve Ortak Teknik Sekreterya temsilcileri ile proje sahibi olan Kırklareli Valiliği adına Vali Yardımcısı Günay Öztürk, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ertuğrul Atasoy ile Proje Koordinatörü Volkan Batmaz katıldı. Törenin ardından Bulgar proje ortaklarına uygulamaya yönelik eğitim semineri verilirken, Türk proje ortaklarına ise önümüzdeki haftalarda düzenlenmesi planlanan uygulama eğitimi öncesinde bilgilendirme yaptı.
24 AY SÜRECEK
İki ortağın birlikte yürüteceği ve 24 ay sürecek olan projenin amacı iki kurum arasında işbirliğinin kurulması ve iki sınır bölgede sürdürülebilir sosyal ve ekonomik kalkınmayı sağlamak hedefleniyor. Marmara Haber Merkezi