“Trafik kural ihlali tespit tutanağı düzenleme eğitimi” tamamlandı

Alınan tüm tedbirlere rağmen meydana gelen trafik kazalarında birçok vatandaşın hayatını kaybettiğini, yaralandığını ve sakat kaldığını belirten Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü yetki

EĞİTİM 27.12.2012 20:54:00 0
“Trafik kural ihlali tespit tutanağı düzenleme eğitimi” tamamlandı
 Alınan tüm tedbirlere rağmen meydana gelen trafik kazalarında birçok vatandaşın hayatını kaybettiğini, yaralandığını ve sakat kaldığını belirten Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, sürücülerin trafik kurallarına uymalarının sağlanması, uymayanlara ise cezai müeyyide uygulanması amacıyla, trafik birimlerinde görevli ekipler haricindeki diğer ekiplerden de faydalanılması gerekliliğinin görüldüğünü ifade etti.
27 PERSONELE EĞİTİM VERİLDİ
 
2918 Sayılı “Karayolları Trafik Kanunu”nun 6. maddesi ve “Karayolları Trafik Yönetmeliği”nin 7. maddesinde, ekip olarak görev yapan emniyet hizmetleri sınıfındaki personele, karşılaştıkları trafik kural ihlallerine ilişkin olarak trafik kural ihlali tespit tutanağı düzenleme yetkisi ve görevi verildiğini anımsatan yetkililer, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü merkez teşkilatında görev yapan 27 personele, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Büro Amiri Tolga Güven ve Başpolis Memuru Nuri Yıldız tarafından “Trafik Kural İhlali Tespit Tutanağı Düzenleme Eğitimi” verildiğini ifade etti.
 
Eğitimi başarı ile tamamlayan personellere sertifikaları, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, İl Emniyet Müdür Yardımcıları Bülent Şensoy ve Oktay Durmuş, Trafik Denetleme Şube Müdürü Aykut Efe, Asayiş Şube Müdürü Turgut Bakkallar ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Metin Kesici tarafından verildi. Uygulamaya 1 Ocak 2013 tarihi itibari ile başlanacağı belirtildi.
 
Marmara Haber Merkezi