Yeni İş Güvenliği Yasası Eğitimi gerçekleşti

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve B+İş Güvenliği Hizmetleri işbirliği ile düzenlenen ve Fizikçi/ C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Bora Üreden’in konuşmacı olarak katıldı “Yeni İ?

EKONOMİ 26.12.2012 21:50:00 0
Yeni İş Güvenliği Yasası Eğitimi gerçekleşti
 Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve B+İş Güvenliği Hizmetleri işbirliği ile düzenlenen ve Fizikçi/ C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Bora Üreden’in konuşmacı olarak katıldı “Yeni İş Güvenliği Yasası” bilgilendirme toplantısı önceki gün yapıldı.
 
İLK KEZ 2003’TE DEĞİŞTİ
 
Yeni İş Güvenliği Yasası hakkında bilgi veren Bora Üreden, “AB standartlarına uyum sürecinde yenilenen iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yasal düzenlemelerde "önleyici yaklaşım" benimsenmiştir. Günümüzde önleyici yaklaşımın en önemli uygulamalarından biri de, işyerlerinde konuyla ilgili eğitim almış iş güvenliği uzmanlarının çalıştırılmasıdır. Modern ülkelerde olduğu gibi, ülkemizde de ilk kez 2003 yılında değişen İş Kanunu ve sonrasında yayınlanan yönetmeliklerle hayata geçirilen bu uygulama ile; sanayi işletmeleri ve şantiyelerde çalışacak iş güvenliği uzmanlarının standart eğitim programlarından geçirilmeleri, yapılacak bir sınavdan sonra Çalışma Bakanlığı'nca belgelendirilmeleri öngörülmüştür. Burada amaç, insan sağlığı ile ilgili böylesi önemli bir konuda çalışacak kişilerin işletmelerce rastgele seçilmemesi, belirli bir standarda sahip olmalarının sağlanması ve takip edilebilmelerinin kolaylaştırılmasıdır” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi