Kırklareli kışa hazırlanıyor

Kırklareli Belediyesi, içerisinde bulunan yeşil alan ve ağaç dikim alanlarını kışa hazırlıyor. İstasyon Caddesi’nde otomatik sulama sistemi kurma çalışmalarının devam ettiğini belirten belediye ye

GÜNDEM 26.12.2012 21:29:00 0
Kırklareli kışa hazırlanıyor
 Kırklareli Belediyesi, içerisinde bulunan yeşil alan ve ağaç dikim alanlarını kışa hazırlıyor. İstasyon Caddesi’nde otomatik sulama sistemi kurma çalışmalarının devam ettiğini belirten belediye yetkilileri,  çalışmanın bitirilmesiyle harcanan su miktarının azalacağını, bitkilerin daha sağlıklı bir şekilde yetişmesinin sağlanacağını ve işçilik maliyetinin en aza indirileceğini ifade etti.
 
Çalışma sonunda 453 metre uzunluğunda otomatik sulama sistemi kurulduğunu belirten yetkililer “Ayrıca elektrik direklerindeki aydınlatma araçlarıyla enerji kablolarını etkileyen ağaçların dalları da kesilerek olası tehlikelerin önüne geçildi. Şehir içinde yapılan ağaç budama çalışmaları ile ağaçların sağlıklı kalması amaçlanıyor. Yaz ayından çıkıp kış ayına girdiğimiz bu mevsimde birçok ağaçın budanması tamamlandı.  Kırklareli’ne farklı bir kimlik ve görünüş kazandıran yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmaları yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında da aynı özenle devam edecek. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, baharda ekimi yapılacak olan çiçekleri çimlendirmekte olup, çalışmalar hızla devam ediyor. Ayrıca mevcut olan 2 adet seraya ilave 1 adet sera alanı çalışmalar sonunda kazandırılacaktır. İlimizde genişleyen yaşam alanlarının bitki ihtiyacını karşılamak için kurulacak olan 200 metrekare seranın temelleri atıldı” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi