Oğlumun kabahati, Chp’li Bir babası olması

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirnespor Gençlik Kulübünün 4-2 kaybettiği Sultangazi maçının ardından, hakemler ve federasyon ile ilgili ağır eleştirilerde bulunarak, Sultangazisporun şampiyon edi

SPOR 26.12.2012 21:01:00 0
Oğlumun kabahati, Chp’li Bir babası olması
 Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirnespor Gençlik Kulübünün 4-2 kaybettiği Sultangazi maçının ardından, hakemler  ve federasyon ile ilgili ağır eleştirilerde bulunarak, Sultangazisporun şampiyon edilmek istendiğini söyledi.  Edirnespor Gençlik Kulübü Başkanı olan oğlu Hakan Sedefçi’nin gece gündüz kulübü için çalıştığını belirten Hamdi Sedefçi, EdirnesporGK’nınşampiyon olmalarını engellenmek isteyenler olduğunu sözlerine ekledi.
Hakemler  ve federasyon ile ilgili ağır eleştirilerde bulunan Sedefçi, Sultangazisporun şampiyon edilmek istendiğini söyledi.
“HAKEMLER SİYASETE BAKARAK KARAR VERİYORLAR”
Edirnespor GK başkanı olan oğlu Hakan Sedefçi’nin gece gündüz kulübü için çalıştığını belirten Hamdi Sedefçi, Edirnespor Gençlik Kulübü’nün  şampiyon olmalarını engellenmek isteyenler olduğunu sözlerine ekleyerek “ 23 Aralık 2012 Pazar günü 25 Kasım stadında oynanan müsabakaya atanan hakemin, böylesi önemli bir derbiyi kaldırabilecek alt yapıya sahip olmadığını görürsünüz.  Maç oynanırken Sultangazi kulübü başkanını AKP’li Sultangazi Belediye Başkanı 3 defa aradı. Başkan ona maçın skoru ile ilgili bilgiler verdi. Maça atanan hakem Sultangazispor’un elle attığı golü verdi, maç 3-0 olduktan sora 3-1, 3-2 olunca ben yanımdakilere dedim ki bu maçı 5-3 alacağız dedim. Fakat ortaya çıkan hakem faktörünü hesap edememişim. Bir oyuncumuz gol sevinci yaşıyor kırmızı kart, diğerine kırmızı kart. Hakem resmen maçı katletti” diye konuştu.
“BU SEZON 5-6 MAÇIMIZDA HAKEM KURBANI OLDUK”
Sahaya bir taraftarın attığı kar topu yüzünden yarım saate yakın oyunu oynatmaması ayrı bir handikap olduğunu savunan Sedefçi “ Trabzonspor-Galatasaray maçında sahaya şişe attılar, patlayıcı madde attılar maç durmadı. Edirnespor GK-Sultangazi Spor karşılaşmasının bayan yardımcı hakemi  seyircimize dönerek  orta parmağını göstermesi ise, ne bir bayana ne de bir hakeme yakışmayacak davranıştı. Bu sezon oynadığımız maçlarda Edirnespor GK maçlarına verilen hakemlerin bir çoğu devamlı aleyhimize çalıştılar. Ben bu maçların hepsini de izledim. Tekirdağ maçında oyuncumuza gol pozisyonuna girmiş vursa gol olacak, hakem faul var diye oyunu kesiyor avantajı kaldırıyor. Turgut ceza alanında resmen biçildi penaltı vermedi.  Lüleburgaz maçı, Kırklareli Sanayi maçı en yakın zamanda oynanan bu maçları örnek gösterebilirim. Takımın puanları resmen hakemler yüzünden gasp edildi.  Yazık verilen emeklere” dedi.
“BU DURUM FEDERASYONUN AYIBIDIR”
Bu yıl Sultangazispor’un şampiyon olacağı iddiasında bulunan Sedefçi “ Bir AKP’li belediye başkanı bu kadar maça düşkünse, maça da böylesi tecrübesiz bir hakem verilirse akıllara hakemlerin spora değil, siyasete bakarak karar verdiğini düşünürsünüz. EdirnesporGK’nın Şampiyonluğun engellendiğini  düşünürsünüz. Ben CHP’ li bir Belediye Başkanıyım. Oğlumun tek suçu babasının CHP’li olmasıdır. Böyle sporcu katlederek bir yerlere gelebilmek, Federasyonun ayıbıdır diye düşünüyorum. Samimi olarak söylüyorum, Edirnespor maçına atanan böyle hakemler yüzünden bu takım şampiyon olamayacaktır. Bu hakemler ve Federasyon sayesinde bu takım büyük ihtimalle şampiyon olamaz.
“İÇİMİZDE İRLANDALILAR VAR”
Sedefçi “AKP’li bir belediye başkanının olduğu Sultangazi spor başkan olacaktır diye düşünüyor ve üzülüyorum. Bazı güçler Edirnespor Gençlik Kulübü’nün başarılı olmasını istemiyor. Kulübe baktığınız zaman içinde AKP’li de var, MHP ‘li de var , CHP’li de var. Sporda siyaset olmaz. Fakat bizim içimizde de İrlanda’lılar var. Takımın iyiye gitmesinden, şampiyonluğa koşmasından rahatsız olanlar var. Federasyonu aşamıyoruz, hakemleri aşamıyoruz. Bana göre bizim işimiz Sultangazispor maçında bitti“dedi.