Hizmet içi eğitim sona erdi

Mahalli İdarelere Hizmet Derneği (Mihder) tarafından, Kapaklı Belediyesi personeline, “Hizmet içi eğitim semineri” verildi. İki günlük eğitim semineri dün sona erdi.

GÜNDEM 25.12.2012 21:07:00 0
Hizmet içi eğitim sona erdi
Mahalli İdarelere Hizmet Derneği (Mihder) tarafından, Kapaklı Belediyesi personeline, “Hizmet içi eğitim semineri” verildi. İki günlük eğitim semineri dün sona erdi.
 
İLK GÜN İHALE KANUNU ANLATILDI
 
Kapaklı Belediyesi Başkanlığı tarafından Meclis Salonu’nda önceki gün başlayan eğitimin ilk gününde Kamu İhale Kanunu hakkında bilgiler verildi. Eğitimi İçişleri bakanlığı emekli Baş Kontrolörü Haluk Nalçakar verirken, seminere Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Belediye Başkan Yardımcıları, birim amirleri ve personel katıldı.  İki gün süren Seminerin ilk gününde İhale mevzuatı ( 4734 sayılı kamu ihale kanunu, 4735 sayılı Kamu ihale sözleşmeleri kanunu, 2886 sayılı Devlet ihale kanunu, Kamu ihale Genel Tebliği ve Uygulama yönetmelikleri) hakkında bilgi verildi.
 
DÜN DE DEVAM ETTİ
 
İkinci günde ise Mal alımları Denetim Muayene ve kabul işlemlerine Dair yönetmelik hizmet alımları muayane ve kabul yönetmeliği, 5237 sayılı Türk Ceza kanununda ki ihaleye fesat karıştırma ve Edimin ifasına Fesat karıştırma suçlarının oluşumu ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler verildi.  Kapaklı Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen ve İçişleri Bakanlığı Emekli Baş Kontrolörü Haluk Nalçakar tarafından verilen seminerde, birim amir ve çalışanlarına yönelik İhale Kanunu eğitimi verildi. İçişleri bakanlığı emekli Baş Kontrolörü Haluk Nalçakar özellikle kamu ihalelerini hazırlayan birim amirleri ve personele Türkiye genelindeki başka belediyelerde yaşanan sıkıntıları anlattı.
 
GENİŞ BİR AİLEYİZ
 
Seminerde konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da “Belediye olarak tüm çalışanlarıyla geniş bir aileyiz. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak amacıyla bu eğitim seminerlerini düzenledik. Buradaki temel amaç, tüm personelimiz bilgi düzeyini artırmak. Personelimiz son çıkan yasaların sunulması ile daha donanımlı olacaklardır. Yönetim olarak birincil prensibimiz hizmet kalitemizi artırmaktır" dedi.
 
PLAKET TAKDİM ETTİ
 
Seminer sonrası Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Baş Kontrolörü Haluk Nalçakar'a katılımından dolayı teşekkür ederek plaket takdime etti.
 
Marmara Haber Merkezi